Πέτρα Η ροδοκόκκινη πόλη

Η ροδοκόκκινη πόλη

Πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια, οι Ναβαταίοι δημιούργησαν την Πέτρα, την πέτρινη πόλη. Ταξιδέψτε μαζί μας πίσω από την εμβληματική πρόσοψη που φαίνεται στις ταινίες και ανακαλύψτε ένα από τα μεγάλα θαύματα του κόσμου. Ένα θαύμα ξεχασμένο από τον ίδιο το χρόνο.

Εξερευνήστε ένα αρχαίο θαύμα, ξεχασμένο από τον ίδιο το χρόνο.

Μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα αυτήν τη διαδρομή φορώντας ακουστικά

Περπατήστε με τους Ναβαταίους

Εδώ έξω στην άνυδρη έρημο και τον καυτό ήλιο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε ποτέ να επιβιώσει μια τεράστια πόλη της ερήμου, μεγαλύτερη από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε ποτέ να επιβιώσει μια πόλη της ερήμου μεγαλύτερη από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Επιλέξτε οποιοδήποτε από τα σημεία ενδιαφέροντος στο χάρτη, για να εξερευνήσετε τη διαδρομή, ή κάντε κύλιση προς τα κάτω, για να μάθετε περισσότερα για την Πέτρα.

Εξερευνήστε την Πέτρα
Πίσω στο χάρτη
Επεξήγηση εργαλείου

Οι Ναβαταίοι σε αριθμούς

Λαξευμένα ταφικά μνημεία

800

Θέσεις θεάτρου

8000

Πληθυσμός

250.000

250.000

Διατήρηση της Πέτρας

Πάνω από 2500 τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά την Πέτρα και κάθε φορά που ανεβαίνουν μια γυριστή σκάλα ή αγγίζουν έναν τοίχο από ψαμμίτη, ένα πολύ μικρό κομμάτι της πόλης εξαφανίζεται για πάντα. Ορισμένα τμήματα του Θησαυροφυλακίου έχουν υποχωρήσει κατά 4 εκατοστά σε μόλις 10 χρόνια. Οι αρχές αντιμετωπίζουν την πρόκληση που παρουσιάζει η διατήρηση της σωστής ισορροπίας ανάμεσα σε μια μοναδική, τουριστική εμπειρία και στη διατήρηση ενός πολύτιμου παρελθόντος. Ωστόσο, σε ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας, οι αριθμοί των επισκεπτών είναι τώρα στα πιο χαμηλά τους επίπεδα εδώ και χρόνια, λόγω των περιφερειακών συγκρούσεων. Ίσως η Πέτρα να μην έχει βρεθεί ακόμα αντιμέτωπη με την πιο σκληρή της δοκιμασία.

Εξερευνήστε την Πέτρα με τη Βασίλισσα Rania Al Abdullah

Περιπλανηθείτε μαζί με τη Βασίλισσα Rania Al Abdullah της Ιορδανίας στη χαμένη πόλη της Πέτρας. Διαπιστώστε οι ίδιοι γιατί είναι ένα από τα 28 μέρη που σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν πρέπει να δείτε όσο ζείτε.

Δείτε γιατί η Πέτρα είναι ένα από τα 28 μέρη που σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν πρέπει να δείτε όσο ζείτε.

Εξερευνήστε περισσότερες προβολές από την Ιορδανία

Εξερεύνηση στο Street View