Φίλτρα

Αναζήτηση Google

Αναφορά ακατάλληλων αποτελεσμάτων Ασφαλούς αναζήτησης

Εάν συναντήσετε κάποιο αποτέλεσμα Ασφαλούς αναζήτησης το οποίο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους, σας συνιστούμε να μας το αναφέρετε. Καταβάλλουμε διαρκείς προσπάθειες να βελτιώσουμε τα φίλτρα περιεχομένου μας, και αυτού του είδους τα σχόλια μάς βοηθούν να κάνουμε την Ασφαλή αναζήτηση ασφαλέστερη για όλους.

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κλικ στην ανάρμοστη εικόνα που βλέπετε στα αποτελέσματα αναζήτησης, για να ανοίξετε μια σελίδα με περισσότερες επιλογές

Κάντε κλικ στην επιλογή Αποστολή σχολίων στην κάτω δεξιά γωνία του πλαισίου αποτελεσμάτων εικόνων.

YouTube

Επισήμανση αμφίβολου περιεχομένου

Οι ειδικοί μας στις πολιτικές εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσουν εσάς και την οικογένειά σας να παραμείνετε ασφαλείς στο YouTube. Εάν δείτε κάποιο περιεχόμενο ή συμπεριφορά που πιστεύετε ότι παραβαίνει τις Οδηγίες κοινότητας του YouTube, μπορείτε να τα επισημάνετε για αξιολόγηση. Εάν ένα βίντεο παραβαίνει τις οδηγίες μας, καταργείται από τον ιστότοπο. Εάν δεν παραβαίνει τις Οδηγίες, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους, το βίντεο μπορεί να είναι περιορισμένης πρόσβασης ανά ηλικία, έτσι οι νεότεροι χρήστες δεν μπορούν να το προβάλλουν.

Μάθετε περισσότερα

Για να επισημάνετε ένα βίντεο, κάντε κλικ στο κουμπί "Αναφορά" κάτω από το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.

Επιλέξτε την αιτία επισήμανσης που ταιριάζει καλύτερα με την παράβαση που εντοπίζεται στο βίντεο.

Αναφέρετε τυχόν πρόσθετες πληροφορίες που θα βοηθήσουν την ομάδα αξιολόγησης να αποφασίσει.

Η επισήμανση των βίντεο είναι ανώνυμη, ωστόσο πρέπει να συνδεθείτε για να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία επισήμανσης.

Για να επισημάνετε ένα σχόλιο ή ένα κανάλι, επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας.

Google+

Αναφορά προσβλητικού περιεχομένου

Εάν κάποιος κάνει ένα ακατάλληλο σχόλιο ή ανάρτηση στο Google+, μπορείτε να το αναφέρετε, ακόμη και από μια κινητή συσκευή. Το Google+ έχει σαφείς Πολιτικές περιεχομένου που εξηγούν τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο στον ιστότοπο, γι' αυτό αν δείτε κάποιο περιεχόμενο ή συμπεριφορά που παραβαίνει την πολιτική μας, μπορείτε να τα επισημάνετε για αξιολόγηση. Αξιολογούμε περιεχόμενο που έχει επισημανθεί όλο το εικοσιτετράωρο, και μπορεί να καταργήσουμε περιεχόμενο και να περιορίσουμε ή να κλείσουμε λογαριασμούς χρηστών που παραβαίνουν τις πολιτικές μας.

Μάθετε περισσότερα

Για να αναφέρετε μια ανάρτηση, κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης. Στη συνέχεια κάντε κλικ στην "Αναφορά ανεπιθύμητου" ή στην "Κατάχρηση".

Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, μπορείτε να προσδιορίσετε γιατί αναφέρετε την ανάρτηση.

Αφού τελειώσετε, δίπλα στην ανάρτηση θα εμφανιστεί μια κόκκινη σημαία. Για να αναιρέσετε την αναφορά, κάντε κλικ στην κόκκινη σημαία.

Για να αναφέρετε ένα σχόλιο, τοποθετήστε το δείκτη πάνω από το σχόλιο και κάντε κλικ στην γκρι σημαία που εμφανίζεται.

Google+

Διατήρηση της ασφάλειας του Hangouts για όλους

Θέλουμε το Hangouts να είναι διασκεδαστικό για όλους. Εάν δείτε κάποιο περιεχόμενο ή συμπεριφορά που παραβαίνει την Πολιτική περιεχομένου και συμπεριφοράς του Google+, μπορείτε να τα επισημάνετε για αξιολόγηση. Αυτές οι πολιτικές παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και του θετικού χαρακτήρα του Google+, γι' αυτό μπορεί να καταργήσουμε περιεχόμενο και να περιορίσουμε ή να κλείσουμε λογαριασμούς χρηστών που παραβαίνουν τις πολιτικές μας. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε έναν χρήστη Hangout εάν δεν θέλετε πλέον να τον βλέπετε ή να τον ακούτε.

Μάθετε περισσότερα

Για να αποκλείσετε έναν χρήση του Hangout, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω στη μικρογραφία του βίντεο του χρήστη.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Αγνόηση".

Για να αποκλείσετε έναν χρήστη του Hangout οριστικά, επιλέξτε το πλαίσιο που βρίσκεται δίπλα στην επιλογή "Οριστική διαγραφή" και, στη συνέχεια, επιλέξτε το στοιχείο "Τέλος".

Blogger

Διατηρήστε την μπλογκόσφαιρα ασφαλή για όλους

Υπάρχουν σαφείς οδηγίες σχετικά με το ποια είδη περιεχομένου μπορούν να δημοσιευτούν στο Blogger. Εάν δείτε κάποιο περιεχόμενο που παραβαίνει την Πολιτική περιεχομένου του Blogger, μπορείτε να το επισημάνετε για αξιολόγηση. Οτιδήποτε παραβαίνει τις πολιτικές μας θα καταργείται, και θα τοποθετούμε μια σελίδα προειδοποίησης μπροστά σε περιεχόμενο που δεν παραβαίνει τις πολιτικές μας αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Μάθετε περισσότερα

Για να αναφέρετε περιεχόμενο, επισκεφτείτε το άρθρο βοήθειας εδώ.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, επιλέξτε το είδος κατάχρησης για να μεταβείτε στη σχετική φόρμα επικοινωνίας.

Συμπληρώστε τις πληροφορίες που απαιτούνται, και στη συνέχεια κάντε κλικ στην "υποβολή".

Εάν βρίσκεστε σε ένα ιστολόγιο που θέλετε να αναφέρετε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο "περισσότερα" στο επάνω μέρος της σελίδας.

Στη συνέχεια κάντε κλικ στην "Αναφορά κατάχρησης" και ακολουθήστε τα βήματα για να ειδοποιήσετε το Blogger σχετικά με το περιεχόμενο σε αυτήν τη σελίδα.

Google Play

Χρησιμοποιήστε γονικούς ελέγχους για το φιλτράρισμα εφαρμογών βάσει αξιολόγησης περιεχομένου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γονικούς ελέγχους για να περιορίσετε το περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης ή αγοράς στο Google Play. Αυτό σας βοηθάει να βρείτε κατάλληλο περιεχόμενο για εσάς και την οικογένειά σας.

Μάθετε περισσότερα

Ανοίξτε την εφαρμογή Play Store στη συσκευή σας.

Στην επάνω αριστερή γωνία, πατήστε το εικονίδιο του μενού.

Πατήστε "Ρυθμίσεις".

Πατήστε "Γονικοί έλεγχοι".

Ενεργοποιήστε τους Γονικούς ελέγχους.

Δημιουργήστε ένα PIN.

Αγγίξτε "Εφαρμογές και Παιχνίδια".

Επιλέξτε το επίπεδο καταλληλότητας.

Αναζήτηση Google

Ρυθμίστε το και ξεχάστε το. Διατηρήστε την Ασφαλή λειτουργία κλειδωμένη

Εάν θέλετε να διατηρείτε μονίμως ενεργοποιημένη την Ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να την κλειδώσετε. Στο εξής, κάθε φορά που θα μεταβαίνετε στο YouTube από το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης, θα συνδέεστε αυτόματα στην Ασφαλή λειτουργία.

Μάθετε περισσότερα

Επιλέξτε "Ενεργοποιημένο" ή "Απενεργοποιημένο" για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Ασφαλούς λειτουργίας.

Για να κλειδώσετε αυτήν τη ρύθμιση, συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google.

Αφού συνδεθείτε, θα έχετε την επιλογή να κλειδώσετε αυτήν τη ρύθμιση.

YouTube

Ορισμός φίλτρου για αποκλεισμό ακατάλληλου περιεχομένου

Εάν προτιμάτε να μην βλέπετε περιεχόμενο για ενήλικες ή περιορισμένης πρόσβασης ανά ηλικία ενώ κάνετε περιήγηση στο YouTube, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος μιας σελίδας του YouTube και ενεργοποιήστε την Ασφαλή λειτουργία. Η Ασφαλής λειτουργία σάς βοηθά να φιλτράρετε πιθανώς αμφιλεγόμενο περιεχόμενο από την αναζήτηση, σχετικά βίντεο, playlist, εκπομπές και ταινίες.

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος μιας σελίδας του YouTube και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού της ενότητας "Ασφάλεια".

Επιλέξτε "Ενεργοποιημένο" ή "Απενεργοποιημένο" για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Ασφαλούς λειτουργίας.

Για να κλειδώσετε αυτήν τη ρύθμιση, συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google.

Αφού συνδεθείτε, θα έχετε την επιλογή να κλειδώσετε αυτήν τη ρύθμιση.

Google Play

Αποφύγετε τυχαίες ή ανεπιθύμητες αγορές

Μπορείτε να βοηθήσετε στην αποφυγή τυχαίων αγορών στο Google Play ζητώντας την καταχώριση ορισμένων πληροφοριών για την πραγματοποίηση μιας αγοράς, όπως έναν κωδικό πρόσβασης.

Μάθετε περισσότερα

Ανοίξτε την εφαρμογή Play Store στη συσκευή σας.

Στην επάνω αριστερή γωνία, πατήστε το εικονίδιο του μενού.

Πατήστε "Ρυθμίσεις".

Πατήστε "Απαίτηση ελέγχου ταυτότητας για αγορές".

Ορίστε την επιλογή που είναι καλύτερη για εσάς. Εάν είστε γονιός ή σχεδιάζετε να μοιραστείτε τη συσκευή σας, σας συνιστούμε την επιλογή "Για όλες τις αγορές μέσω του Google Play σε αυτήν τη συσκευή".

YouTube

Διαχείριση σχολίων στο YouTube

Εάν κάποιος κάνει σχόλια για τα βίντεο ή το Κανάλι σας που δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τον αποκλείσετε στο YouTube. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να σχολιάσει το περιεχόμενό σας ή να σας στείλει ιδιωτικά μηνύματα.

Μάθετε περισσότερα

Για να αποκλείσετε κάποιον στο YouTube, επισκεφτείτε τη σελίδα του καναλιού του, η οποία θα πρέπει να έχει μια διεύθυνση URL παρόμοια με www.youtube.com/user/NAME.

Στην καρτέλα του "Σχετικά με", κάντε κλικ στο εικονίδιο με τη σημαία.

Και τέλος, κάντε κλικ στον "αποκλεισμό χρήστη".

YouTube

Μοιραστείτε βίντεο με το κατάλληλο κοινό

Είτε θέλετε να διατηρήσετε ένα βίντεο ιδιωτικό, να το μοιραστείτε με λίγους φίλους, ή να το κυκλοφορήσετε σε όλο τον κόσμο, υπάρχει η κατάλληλη ρύθμιση απορρήτου για σας. Στο YouTube, τα βίντεο έχουν οριστεί σε "Δημόσια" από προεπιλογή, αλλά μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στις "Ρυθμίσεις απορρήτου" ενώ ανεβάζετε ένα βίντεο. Εάν αργότερα αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου ενός ήδη ανεβασμένου βίντεο.

Μάθετε περισσότερα

Για να αλλάξετε τις Ρυθμίσεις απορρήτου, επισκεφτείτε την ενότητα "Διαχειριστής βίντεο".

Βρείτε το βίντεο που θέλετε να αλλάξετε και κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία".

Μεταβείτε στο αναπτυσσόμενο μενού "Ρυθμίσεις απορρήτου".

Επιλέξτε "Δημόσιο" για να το μοιραστείτε με όλους, "Μη καταχωρισμένα" για να το μοιραστείτε με χρήστες που έχουν έναν σύνδεσμο για το βίντεο, ή "Ιδιωτικό" για να το μοιραστείτε με συγκεκριμένους χρήστες.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση αλλαγών".

YouTube

Ελέγξτε τι λέγεται για τα βίντεό σας

Είναι εύκολο να εποπτεύσετε τα σχόλια στο κανάλι σας YouTube. Μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε σχόλια, ή να απομονώσετε σχόλια από συγκεκριμένα άτομα ή με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ώστε να μην δημοσιευτούν πριν τα ελέγξετε.

Μάθετε περισσότερα

Για να εποπτεύσετε τα σχόλια, κάντε κλικ στο βέλος στο επάνω δεξί τμήμα ενός σχολίου για να δείτε τις επιλογές σας.

Κάντε κλικ στην "Κατάργηση" για να αφαιρέσετε το σχόλιο από το YouTube.

Ή, κάντε κλικ στην επιλογή "Αποκλεισμός από κανάλι" για να αποκλείσετε το χρήστη από το να δημοσιεύει σχόλια στα βίντεο και στο κανάλι σας.

Στις Ρυθμίσεις σχολίων, μπορείτε να επιλέξετε να απαιτείται έγκριση για όλα τα νέα σχόλια πριν δημοσιευτούν ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια.

Οι "Ρυθμίσεις σχολίων" σάς επιτρέπουν να ορίσετε φίλτρα για το ποιος μπορεί να σχολιάσει στο κανάλι σας. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε σχόλια με συγκεκριμένες λέξεις.

Google+

Αποκλεισμός ανεπιθύμητων σχολίων ή ετικετών

Εάν θα προτιμούσατε να μην βλέπετε τις αναρτήσεις κάποιου στο Google+, μπορείτε να τον αποκλείσετε μεταβαίνοντας στο προφίλ του και επιλέγοντας "Αναφορά/αποκλεισμός [όνομα ατόμου]". Μπορείτε επίσης να κάνετε σίγαση σε συγκεκριμένες αναρτήσεις για να μην τις βλέπετε πλέον στη ροή σας.

Μάθετε περισσότερα

Για να αποκλείσετε κάποιον στον υπολογιστή, μεταβείτε στο προφίλ του.

Στην πλευρά του προφίλ, πατήστε "Αναφορά/αποκλεισμός [όνομα ατόμου]".

Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να αποκλείσετε αυτό το άτομο.

Google+

Επιλέξτε από ποιους χρήστες θέλετε να βλέπετε ενημερώσεις στη ροή σας

Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος σας προσθέσει στους κύκλους του, αλλά δεν σας ενδιαφέρει να αλληλεπιδράσετε μαζί του; Εάν δεν θέλετε να τον αποκλείσετε, μπορείτε αντ' αυτού να του κάνετε σίγαση. Εάν κάνετε σίγαση σε έναν χρήση, δεν θα λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις από αυτόν ή από τη σελίδα του.

Μάθετε περισσότερα

Ανοίξτε το Google+.

Μεταβείτε στο προφίλ/στη σελίδα του χρήστη που σας ενδιαφέρει.

Κάντε κλικ στο βέλος κάτω από τη φωτογραφία προφίλ και τα στοιχεία του.

Επιλέξτε "Σίγαση [άτομο/σελίδα]".

Android

Περιορισμένη πρόσβαση μόνο σε εγκεκριμένες εφαρμογές και παιχνίδια

Θέλετε να μοιραστείτε το tablet σας χωρίς να μοιραστείτε όλα σας τα δεδομένα; Στα tablet με Android που εκτελούν έκδοση 4.3 ή μεταγενέστερη, μπορείτε να δημιουργήσετε περιορισμένα προφίλ που περιορίζουν την πρόσβαση που έχουν οι άλλοι χρήστες σε λειτουργίες και περιεχόμενο του tablet σας.

Μάθετε περισσότερα

Εάν είστε ο ιδιοκτήτης του tablet, αγγίξτε Ρυθμίσεις → Χρήστες → Προσθήκη χρήστη ή προφίλ.

Αγγίξτε τις επιλογές Περιορισμένο προφίλ → Νέο προφίλ και, στη συνέχεια, ονομάστε το προφίλ.

Χρησιμοποιήστε τους διακόπτες και τις ρυθμίσεις ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, για να διαχειριστείτε την πρόσβαση σε λειτουργίες, ρυθμίσεις και εφαρμογές.

Πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να επιστρέψετε στην οθόνη κλειδώματος, και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο του νέου προφίλ.

Αφού τα ρυθμίσετε όλα, η αρχική οθόνη θα είναι άδεια. Αγγίξτε το εικονίδιο "Όλες οι εφαρμογές" για να ξεκινήσετε με το νέο προφίλ.

Chrome

Έλεγχος των περιεχομένων που βλέπει η οικογένειά σας στον ιστό

Εάν θέλετε να ελέγχετε ποιους ιστότοπους μπορεί να επισκέπτεται η οικογένειά σας στο διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Εποπτευόμενους χρήστες στο Google Chrome. Με τους Εποπτευόμενους χρήστες, μπορείτε να βλέπετε τις σελίδες που έχει επισκεφτεί ο χρήστης ο οποίος σας ενδιαφέρει και να αποκλείετε τους ιστότοπους που δεν θέλετε να βλέπει.

Μάθετε περισσότερα

Για να δημιουργήσετε έναν εποπτευόμενο χρήστη στο Chromebook σας, ξεκινήστε από την κεντρική οθόνη σύνδεσης και κάντε κλικ στην "Προσθήκη χρήστη".

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, επιλέξτε "Δημιουργία εποπτευόμενου χρήστη".

Κάντε κλικ στη "Δημιουργία εποπτευόμενου χρήστη".

Συνδεθείτε στο λογαριασμό που θα διαχειρίζεται τον εποπτευόμενο χρήστη και κάντε κλικ στο "Επόμενο".

Επιλέξτε ένα όνομα χρήστη, έναν κωδικό πρόσβασης και μια εικόνα για τον εποπτευόμενο χρήστη. Κάντε κλικ στο "Επόμενο".

Λογαριασμοί Google

Κάντε το Λογαριασμό σας Google ακόμη πιο ασφαλή

Μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο Λογαριασμό σας Google ενεργοποιώντας την επαλήθευση σε 2 βήματα. Εάν ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα, η Google θα στείλει έναν κωδικό πρόσβασης στο κινητό σας τηλέφωνο όταν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας από έναν άγνωστο υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κλέψει ή μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, ο ενδεχόμενος εισβολέας δεν θα μπορέσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας επειδή δεν θα γνωρίζει τον αριθμό τηλεφώνου σας. Τώρα, μπορείτε να προστατευτείτε με κάτι που γνωρίζετε (τον κωδικό πρόσβασής σας) και κάτι που έχετε στην κατοχή σας (το τηλέφωνό σας).

Μάθετε περισσότερα

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας κάνοντας κλικ στο όνομα ή στην εικόνα σας στη δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέγοντας "Λογαριασμός".

Στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην "Ασφάλεια". Στο πλαίσιο "Κωδικός πρόσβασης", κάντε κλικ στη "Ρύθμιση" δίπλα στην "Επαλήθευση σε 2 βήματα".

Στη συνέχεια θα δείτε έναν οδηγό βήμα-προς-βήμα ο οποίος θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρύθμισης.

Στη συνέχεια θα επιστρέψετε στις ρυθμίσεις της επαλήθευσης σε 2 βήματα. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας και προσθέστε εφεδρικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Τελειώσατε! Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε, θα λάβετε ένα SMS με έναν κωδικό επαλήθευσης.

Android

Προστασία της συσκευής σας από τα αδιάκριτα βλέμματα

Εάν δεν θέλετε όποιος πιάνει στα χέρια του το τηλέφωνο ή το tablet σας να αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα σας, μπορείτε να ορίσετε ένα κλείδωμα οθόνης στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν κωδικό PIN, έναν κωδικό πρόσβασης ή ένα μοτίβο, ή ακόμα και να κλειδώσετε το τηλέφωνο με το πρόσωπό σας!

Μάθετε περισσότερα

Στη συσκευή σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Προσωπικά → Ασφάλεια → Κλείδωμα οθόνης.

Αγγίξτε τον τύπο κλειδώματος που θέλετε και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Android

Εξ αποστάσεως εντοπισμός συσκευής, ακόμη κι αν χαθεί η κλαπεί

Με τη Διαχείριση συσκευής Android, μπορείτε να εντοπίσετε, να καλέσετε ή να εκκαθαρίσετε τη συσκευή σας Android εξ αποστάσεως, ακόμη κι αν χαθεί ή κλαπεί. Ενεργοποιώντας αυτήν τη λειτουργία στη συσκευή σας, μπορείτε να εντοπίσετε το τηλέφωνο ή το tablet σας στο χάρτη, να διαγράψετε τα δεδομένα σας εξ αποστάσεως, ή να καλέσετε το τηλέφωνό σας για να το βρείτε πιο εύκολα.

Μάθετε περισσότερα

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Google από το μενού εφαρμογών και, στη συνέχεια, αγγίξτε την επιλογή "Ασφάλεια".

Στην περιοχή "Διαχείριση συσκευής Android", μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις επιλογές "Απομακρυσμένος εντοπισμός αυτής της συσκευής" και/ή "Να επιτρέπεται το απομακρυσμένο κλείδωμα και η διαγραφή".

Για να βρείτε τη συσκευή σας, συνδεθείτε στη Διαχείριση συσκευής Android.

Επιλέξτε: κλήση της συσκευής σας, κλείδωμα της συσκευής σας με έναν νέο κωδικό πρόσβασης ή διαγραφή όλων των δεδομένων σας.

Chrome

Απόρρητη περιήγηση στον ιστό

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον υπολογιστή, το tablet ή το τηλέφωνό σας, για να περιηγείστε απόρρητα στο διαδίκτυο. Στην κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, οι σελίδες που επισκέπτεστε και τα αρχεία που λαμβάνετε δεν καταγράφονται στο ιστορικό περιήγησης ή στο ιστορικό λήψεων του Chrome.

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κλικ στο μενού Chrome στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης → Κάντε κλικ στην επιλογή "Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης".

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο οποίο θα εμφανίζεται το εικονίδιο ανώνυμης περιήγησης στη γωνία. Για έξοδο, απλώς κλείστε το παράθυρο.

Λογαριασμοί Google

Ο Λογαριασμός σας Google, όπως σας αρέσει

Στη σελίδα "Ρυθμίσεις" του Λογαριασμού σας, μπορείτε να δείτε υπηρεσίες και πληροφορίες που έχουν συσχετιστεί με το Λογαριασμό σας Google και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου σας.

Μάθετε περισσότερα

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο όνομα ή στην εικόνα σας στη δεξιά γωνία, και στη συνέχεια επιλέγοντας "Λογαριασμός".

Λογαριασμοί Google

Διαχείριση των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο Λογαριασμό σας Google

Ο Πίνακας ελέγχου Google εμφανίζει τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο Λογαριασμό σας Google και παρέχει μια επισκόπηση της πρόσφατης δραστηριότητας του λογαριασμού σας. Από μια κεντρική τοποθεσία, μπορείτε να δείτε και να προβάλλετε εύκολα τις ρυθμίσεις σας για υπηρεσίες όπως το Blogger, το Ημερολόγιο, τα Έγγραφα, το Google+ και άλλα.

Μάθετε περισσότερα

Επισκεφτείτε τον Πίνακα ελέγχου για να δείτε μια σύνοψη των δεδομένων που συσχετίζονται με το Λογαριασμό σας Google και να διαχειριστείτε τις προσωπικές σας ρυθμίσεις.

Από εδώ, μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στο Λογαριασμό σας Google.

Λογαριασμοί Google

Λήψη προειδοποίησης αν το όνομά σας εμφανιστεί στον ιστό

Η λειτουργία "Η παρουσία μου στον ιστό" μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε το περιεχόμενο που είναι ορατό στους χρήστες όταν πραγματοποιούν αναζήτηση για εσάς στο Google. Αυτό σας βοηθά να ρυθμίσετε Ειδοποιήσεις Google έτσι ώστε να είστε σε θέση να παρακολουθείτε τις πληροφορίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο σχετικά με εσάς και προτείνει αυτομάτως ορισμένους όρους αναζήτησης τους οποίους ενδέχεται να θέλετε να παρακολουθήσετε.

Μάθετε περισσότερα

Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google και μεταβείτε στην ενότητα “Η παρουσία μου στον ιστό”.

Κάντε κλικ στη "Διαχείριση των ειδοποιήσεων ιστού", και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί για να δημιουργήσετε μια ειδοποίηση.

Το όνομά σας θα εμφανιστεί στο πεδίο κειμένου. Κάντε κλικ στο πεδίο κειμένου για να προβάλετε περισσότερες προτεινόμενες ειδοποιήσεις.

Κάντε κλικ στην "Προσθήκη" για να προσθέσετε μια ειδοποίηση. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι για να κάνετε αλλαγές, και στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων για διαγραφή.

Στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο “Συχνότητα”, επιλέξτε τη συχνότητα των προειδοποιήσεων.

Google+

Κοινή χρήση αναρτήσεων και φωτογραφιών με τα σωστά άτομα

Μοιραστείτε το κατάλληλο περιεχόμενο με τα κατάλληλα άτομα, χρησιμοποιώντας τους κύκλους του Google+. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κύκλο για τους φίλους σας, έναν για την οικογένεια σας και έναν άλλο για το αφεντικό σας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν μοιράζεστε ενημερώσεις, μπορείτε εύκολα να επιλέγετε τους χρήστες που θα βλέπουν τις αναρτήσεις σας.

Μάθετε περισσότερα

Google+

Απολαύστε ιδιωτικές συζητήσεις με άτομα στους κύκλους σας

Το Hangouts είναι ένας διασκεδαστικός, ασφαλής τρόπος να επικοινωνήσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Στείλτε μηνύματα, μοιραστείτε φωτογραφίες, και πραγματοποιήστε βιντεοκλήσεις με οποιονδήποτε στον κόσμο, χωρίς έξοδα για εισιτήρια αεροπλάνου. Μπορείτε να κάνετε το Hangouts σας δημόσιο ή ιδιωτικό, ενώ έχουμε δημιουργήσει διάφορες λειτουργίες για να διασφαλίσουμε ότι οι συνομιλίες σας θα παραμείνουν ιδιωτικές όταν εσείς το επιλέγετε.

Μάθετε περισσότερα

Με τα Hangouts μπορείτε να στείλετε μηνύματα, φωτογραφίες, emoji και να κάνετε βιντεοκλήσεις με τους φίλους και την οικογένειά σας. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Λογαριασμοί Google

Πάρτε τα δεδομένα σας μαζί σας

Η Αρχειοθέτηση Google είναι ένας πολύ απλός τρόπος να κατεβάσετε τα δεδομένα σας από τα προϊόντα Google που χρησιμοποιείτε, όπως τα έγγραφα του Drive, τα μηνύματα του Gmail ή τα βίντεο του YouTube. Χρησιμοποιήστε την για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, να μεταφορτώσετε τις πληροφορίες σας σε μια άλλη υπηρεσία, ή να την εκτυπώσετε για ταπετσαρία -- η επιλογή είναι δική σας!

Μάθετε περισσότερα

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.google.com/settings/takeout.

Κάντε κλικ στη "Δημιουργία αρχείου".

Επιλέξτε τα προϊόντα Google που θα συμπεριλάβετε στο αρχείο σας.

Κάντε κλικ στη "δημιουργία αρχείου".

YouTube

Ιδιωτική προβολή ή παγκόσμια πρεμιέρα; Είναι στο χέρι σας

Κάποιες φορές μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε τα βίντεό σας από το YouTube με μια μικρή ομάδα φίλων ή ακόμη και να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε το βίντεό σας "μη καταχωρισμένο" (κρυφό από τα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά ορατό σε άτομα που έχουν το σύνδεσμο) ή "ιδιωτικό" (ορατό μόνο από εσάς) όταν το ανεβάζετε. Όταν ανεβάζετε ένα βίντεο, από προεπιλογή ορίζεται ως "Δημόσιο". Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το δει οποιοσδήποτε.

Μάθετε περισσότερα

Επισκεφτείτε το "Διαχειριστή βίντεο".

Βρείτε το βίντεο που θέλετε να αλλάξετε και κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία".

Στο αναπτυσσόμενο μενού "Ρυθμίσεις απορρήτου", επιλέξτε "Δημόσιο", "Μη καταχωρισμένο", ή "Ιδιωτικό".

Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση αλλαγών".

Λογαριασμοί Google

Διαχείριση της κοινής χρήσης των δεδομένων σας

Πολλοί από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε χρησιμοποιούν το Google Analytics για να δημιουργήσουν ανώνυμες αναφορές σχετικά με επισκέπτες, τις οποίες χρησιμοποιούν οι κάτοχοι ιστότοπων για να βελτιώσουν τους ιστότοπούς τους. Εάν δεν επιθυμείτε να γίνεται κοινή χρήση των δεδομένων του προγράμματος περιήγησής σας κατά αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ορίσετε μια εξαίρεση.

Μάθετε περισσότερα

Επισκεφθείτε τη σελίδα για το πρόσθετο εξαίρεσης στο Google Analytics και εγκαταστήστε το πρόσθετο στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

Λογαριασμοί Google

Δείτε τι έχετε επισκεφτεί

Εάν είστε συνδεδεμένοι σε έναν Λογαριασμό Google, το Ιστορικό ιστού σάς παρέχει περισσότερα σχετικά αποτελέσματα και προτάσεις. Εάν το επιλέξετε, μπορείτε να διαγράψετε καταχωρίσεις, να κάνετε παύση της συλλογής ή να απενεργοποιήσετε τελείως την υπηρεσία. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το Ιστορικό του YouTube.

Μάθετε περισσότερα

Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google και επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.google.com/history.

Από εδώ, μπορείτε να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις σας για το Ιστορικό ιστού του Google.

Λογαριασμοί Google

Διαχείριση των προτιμήσεων των διαφημίσεών σας

Οι "Ρυθμίσεις διαφημίσεων" σάς βοηθούν να ελέγχετε τις διαφημίσεις που βλέπετε στο Google. Μάθετε με ποιον τρόπο οι διαφημίσεις επιλέγονται για σας, ελέγξτε τις πληροφορίες που μοιράζεστε, και αποκλείστε συγκεκριμένους διαφημιζόμενους.

Μάθετε περισσότερα

Μεταβείτε στις "Ρυθμίσεις διαφημίσεων" μέσω της διεύθυνσης www.google.com/settings/ads.

Από εδώ, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις, να μάθετε γιατί μπορεί να βλέπετε συγκεκριμένες διαφημίσεις ή να καταργήσετε ανεπιθύμητες διαφημίσεις.

Chrome

Μοιραστείτε το Chromebook σας με έναν φίλο

Μπορείτε να μοιραστείτε το Chromebook σας με φίλους και οικογένεια, ακόμη κι αν δεν έχουν Λογαριασμό Google. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία περιήγησης επισκέπτη, μπορείτε να τους δανείσετε το Chromebook σας και να διατηρήσετε ασφαλή τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

Μάθετε περισσότερα

Για να ξεκινήσετε μια περίοδο σύνδεσης περιήγησης ως επισκέπτης, επιλέξτε "Περιήγηση ως επισκέπτης" από την εφαρμογή εκκίνησης.

Για να τερματίσετε μια περίοδο σύνδεσης περιήγησης ως επισκέπτης, επιλέξτε "Έξοδος επισκέπτη" για να τερματίσετε την περίοδο περιήγησης ως επισκέπτης.

Chrome

Διαγραφή ιστορικού περιήγησης

Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome ως πρόγραμμα περιήγησης, είναι εύκολο να διαγράψετε ένα μέρος ή ολόκληρο το ιστορικό περιήγησής σας – και εάν είστε συνδεδεμένοι στο Chrome σε πολλές συσκευές, η διαγραφή του ιστορικού περιήγησής σας θα εφαρμοστεί σε όλες.

Μάθετε περισσότερα

Για να διαγράψετε το Ιστορικό περιήγησής σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού Chrome στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης.

Επιλέξτε "Περισσότερα εργαλεία" και έπειτα "Διαγραφή δεδομένων περιήγησης".

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου "Διαγραφή ιστορικού περιήγησης".

Χρησιμοποιήστε το μενού στο επάνω μέρος της οθόνης για να επιλέξετε τα δεδομένα που θέλετε να διαγράψετε.

Chrome

Έλεγχος πληροφοριών που αποστέλλονται στην Google

Κάποιες από τις επιλογές του προγράμματος περιήγησης Chrome χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας, όπως τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, για να βελτιώσουν και να προστατεύσουν την εμπειρία σας στο διαδίκτυο. Εάν δεν θέλετε να στέλνετε δεδομένα περιήγησης στην Google, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες του Chrome.

Μάθετε περισσότερα

Για να προσαρμόσετε τις Ρυθμίσεις απορρήτου του Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού του Chrome → Ρυθμίσεις → Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων → κοιτάξτε στην ενότητα "Απόρρητο".

Καταργήστε την επιλογή τυχόν ρυθμίσεων απορρήτου που δεν επιθυμείτε πλέον. Όταν απενεργοποιείτε μια ρύθμιση απορρήτου, οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν θα αποστέλλονται στην Google.

Google Play

Αναφέρετε ανάρμοστες εφαρμογές

Μπορείτε να αναφέρετε κακόβουλες ή ανάρμοστες εφαρμογές που βρίσκετε στην εφαρμογή Play Store.

Μάθετε περισσότερα

Ανοίξτε την εφαρμογή Play Store στη συσκευή σας.

Ανοίξτε τη σελίδα λεπτομερειών της εφαρμογής.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, πατήστε "Επισήμανση" ως ακατάλληλο.

Επιλέξτε το λόγο για τον οποίο θεωρείτε ότι η εφαρμογή ήταν ακατάλληλη.

Πατήστε "Υποβολή".

Google Play

Ελέγξτε την αξιολόγηση περιεχομένου της εφαρμογής

Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια στο Play Store διαθέτουν αξιολόγηση περιεχομένου. Μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο καταλληλότητας μιας εφαρμογής ή παιχνιδιού προτού την κατεβάσετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη για εσάς και την οικογένειά σας.

Μάθετε περισσότερα

Ανοίξτε την εφαρμογή Play Store στη συσκευή σας.

Ανοίξτε τη σελίδα λεπτομερειών της εφαρμογής και βρείτε την αξιολόγηση στο όνομα της εφαρμογής.

Αγγίξτε "Διαβάστε περισσότερα" για πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με παραμέτρους περιγραφής περιεχομένου και διαδραστικές λειτουργίες.

Google Play

Βρείτε περιεχόμενο κατάλληλο για οικογένειες στο Google Play

Με τις Οικογενειακές ενότητες στο Google Play, είναι εύκολη η εύρεση κατάλληλου περιεχομένου για οικογένειες από αξιόπιστες επωνυμίες. Σε αυτό περιλαμβάνεται περιεχόμενο για τους αγαπημένους χαρακτήρες του παιδιού σας, καθώς επίσης και περιεχόμενο το οποίο μπορείτε να φιλτράρετε βάσει ηλικιακής ομάδας.

Μάθετε περισσότερα

Ανοίξτε την εφαρμογή Play Store στη συσκευή σας.

Επιλέξτε Εφαρμογές, Παιχνίδια, Ταινίες και Τηλεοπτικά προγράμματα ή Βιβλία.

Επιλέξτε Βιβλία για την Οικογένεια ή τα Παιδιά.

Από εδώ, μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε σε περιεχόμενο βάσει ηλικίας ή δημοφιλών χαρακτήρων.

Αναζητήστε το σήμα ηλικιακής καταλληλότητας για να διαπιστώσετε για ποιες ηλικίες κρίνεται κατάλληλο το περιεχόμενο.