Μελέτη περιπτώσεων Street View

 • Εικόνα Autori
  Εικόνα banner Autori

  Πώς η Autori έφερε την επανάσταση στη συντήρηση οδών στη Φινλανδία, με μία εικόνα του Street View τη φορά.

  Η ποιότητα του οδοστρώματος, τα παλιά σήματα και οι δρόμοι χωρίς φωτισμό αποτελούν καθημερινά εμπόδια για τους οδηγούς και τις κοινότητες ανά τον κόσμο. Ωστόσο, η Autori, μια φινλανδική εταιρεία λογισμικού που αναπτύσσει λύσεις για συντήρηση υποδομών, βρήκε έναν τρόπο να συλλέγει και να αναλύει πιο αποδοτικά δεδομένα σε επίπεδο δρόμων με το Street View των Χαρτών Google.

  40.000 χλμ.

  φωτογραφήθηκαν

  8 εκατομμύρια

  εικόνες δημοσιεύτηκαν

  50 εκατομμύρια

  προβολές

  οδικά δεδομένα

  20

  έργα καταγραφής

  Βελτιώνοντας τη διαχείριση της συντήρησης δρόμων στη Φινλανδία

  Η Autori, η οποία ιδρύθηκε το 1988, παρέχει λύσεις λογισμικού ως υπηρεσία (Software as a Service/ SaaS) στις αρχές οδικής κυκλοφορίας της Φινλανδίας, σε εργολάβους και συμβούλους τρίτου μέρους για τη διαχείριση της κατάστασης των δρόμων, τον σχεδιασμό δράσεων και τον συντονισμό συντήρησης. Η παρακολούθηση της κατάστασης των δρόμων σε ολόκληρη τη χώρα απαιτεί πολύ χρόνο και κοστίζει μια περιουσία, αλλά εκεί που οι άλλες εταιρείες έβλεπαν κόστος, η Autori κατάφερε να αξιοποιήσει μια μοναδική ευκαιρία. Χρησιμοποιώντας τις δικές της εικόνες του Street View και λύσεις SaaS, δημιούργησε ένα εργαλείο για καλύτερη διαχείριση των δεδομένων υποδομών συντήρησης δρόμων και λήψη αποφάσεων στη Φινλανδία.

  Η ανάγκη για ταχύτητα και κοινή χρήση δεδομένων

  Παραδοσιακά, οι αρχές οδικής κυκλοφορίας πρέπει να μεταβαίνουν επί τόπου σε κάθε δρόμο, προκειμένου να γνωρίζουν τι εργασίες απαιτούνται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να οδηγήσουν χιλιάδες χιλιόμετρα και να κάνουν αμέτρητες στάσεις για σημειώσεις. Αυτό δεν είναι μόνο κακό για το περιβάλλον, αλλά είναι και δαπανηρό, απαιτεί πολλούς πόρους και είναι εξαιρετικά χρονοβόρο. Συνεπώς, η ανάγκη για μια ψηφιοποιημένη και πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση οδήγησε την Autori να σκεφτεί πέρα από τα καθιερωμένα. Και το Street View ήταν η πρώτη λύση οπτικοποίησης σε επίπεδο δρόμων που της ήρθε στο νου.

  Προκειμένου οι πληροφορίες τα έργα συντήρησης οδών να είναι συνεχώς ενημερωμένες, συχνά απαιτείται η κοινοποίηση τεράστιου όγκου δεδομένων σε πολλά διαφορετικά μέρη. Το Street View διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να καθιστά πιο εύκολη την κοινή χρήση πληροφοριών μεταξύ των χρηστών. Επίσης, είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε έχει smartphone, ενώ δεν απαιτεί σύνδεση ή εγκατάσταση λογισμικού. Μολονότι το Street View έχει χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση δρόμων και στο παρελθόν, η διατήρηση των δεδομένων ενημερωμένων αποτελούσε τη μεγαλύτερη πρόκληση. Εντοπίσαμε μια ευκαιρία να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα, ενσωματώνοντας το Street View με το λογισμικό μας συντήρησης δρόμων.

  Ari Immonen, επικεφαλής του τμήματος Συμβουλευτικών υπηρεσιών ψηφιοποίησης στην Autori

  Ιστορία της Autori

  Ενοποίηση εντός και εκτός σύνδεσης για οδική ασφάλεια

  Στις αρχές του 2017, η Autori άρχισε να φωτογραφίζει και να ανεβάζει εικόνες 360° κρατικών δρόμων στη Φινλανδία, χρησιμοποιώντας τον Λογαριασμό Google της εταιρείας για να δημοσιεύει τις εικόνες. Έκτοτε, έχει καλύψει 40.000 χιλιόμετρα κρατικών δρόμων και έχει ανεβάσει 8 εκατομμύρια εικόνες, μετατρέποντας τη διαχείριση της συντήρησης δρόμων σε διαδικτυακή υπόθεση. Ενσωματώνοντας το Street View με τις λύσεις SaaS που παρέχει, η Autori κατέστησε εύκολη την απομακρυσμένη πρόσβαση των αρχών οδικής κυκλοφορίας σε ενημερωμένες οδικές πληροφορίες.

  Χάρη στις εικόνες που έχει δημοσιεύσει η Autori στο Street View, είναι δυνατή η μεταφόρτωση και η επισήμανση αναφορών οδικών σημάτων ή πινακίδων που λείπουν ή λακκουβών, προκειμένου τα σχετικά μέρη να τα επιθεωρούν από το γραφείο τους μέσω του πίνακα ελέγχου της Autori. Παρέχοντας μια λύση με δυνατότητα προσαρμογής, η Autori δίνει επίσης τη δυνατότητα στους εργολάβους να παρακολουθούν και να σχεδιάζουν σχετικές εργασίες συντήρησης από ένα μέρος. Όταν οι εργασίες συντήρησης ολοκληρώνονται, οι εργαζόμενοι τραβούν και ανεβάζουν νέες φωτογραφίες 360° της περιοχής, προκειμένου τα οδικά δεδομένα να παραμένουν ενημερωμένα. Με αυτόν τον τρόπο έχει περιοριστεί η ανάγκη μετάβασης στις φυσικές τοποθεσίες για επιθεώρηση, εξοικονομώντας χρόνο, χρήμα και μειώνοντας τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

  Επανάσταση στην οδική ασφάλεια σε ευρύτερη κλίμακα

  Το Street View έδωσε στην Autori τη δυνατότητα να βελτιώσει την κοινή χρήση πληροφοριών και την αντίληψη της κατάστασης για τις αρχές οδικής κυκλοφορίας στη Φινλανδία, γεγονός το οποίο με τη σειρά του συνέβαλε στη μείωση του κόστους και την αύξηση της αποδοτικότητας. Αναγνωρίζοντας τον θετικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο, η Autori εργάζεται πλέον πάνω σε ένα τυποποιημένο μοντέλο για τη συλλογή και την κοινή χρήση οδικών δεδομένων στο μέλλον. Επίσης, βοήθησε τους ντόπιους να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, φωτογραφίζοντας 1000 χιλιόμετρα ποδηλατικών μονοπατιών και διαδρομών για πεζούς. Οι χρήστες έχουν πλέον πρόσβαση σε ενημερωμένα δεδομένα και μπορούν να διανύουν σύντομες διαδρομές με τρόπο πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης, η Autori θα ξαναβγεί στους δρόμους φέτος το καλοκαίρι, για να συλλέξει επιπλέον 15.000 χιλιόμετρα στη Φινλανδία. Όταν ολοκληρωθεί και αυτό, θα έχει πλέον καταφέρει να φωτογραφίσει και να δημοσιεύσει σχεδόν τους μισούς κρατικούς δρόμους της χώρας στο Street View.

  Η επιτυχία της Autori αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα των πολλών μοναδικών τρόπων με τους οποίους οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Street View, για να επιλύσουν σύνθετα προβλήματα. Είναι πολλά περισσότερα από ένα εργαλείο φωτογραφικής χαρτογράφησης και θα μπορούσε να έχει αμέτρητα οφέλη και για τη δική σας επιχείρηση. Είστε έτοιμοι να γράψετε τη δική σας ιστορία επιτυχίας με το Street View;

  Λήψη αρχείου PDF
 • Εικόνα Ταϊτής
  Εικόνα banner Ταϊτής

  Από χόμπι στην παγκόσμια σκηνή – Πώς η χαρτογράφηση της Γαλλικής Πολυνησίας είχε αμέτρητα οφέλη για τους ντόπιους.

  Γαλλική Πολυνησία – Οι παραλίες με λευκή άμμο, τα ατελείωτα μονοπάτια πεζοπορίας και οι τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO την καθιστούν δημοφιλή προορισμό και όνειρο ζωής. Όσο κάποιοι την ονειρεύονται, ο Christophe Courcaud είδε μια μοναδική ευκαιρία να φέρει τον παράδεισο πιο κοντά και να βοηθήσει τον τουρισμό της Ταϊτής να αναπτυχθεί με το Street View.

  1800 χλμ

  φωτογραφήθηκαν

  1.200.000

  εικόνες

  μέσω

  8K

  βίντεο σε ανάλυση

  8+

  νησιά

  18

  ξενοδοχεία δημοσιεύτηκαν

  +450

  καταχωρίσεις επιχείρησης
  δημιουργήθηκαν

  Συνδυάζοντας δουλειά και διασκέδαση

  Με κίνητρο την αγάπη για το Street View και τα πανέμορφα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας, ο Christophe δημιούργησε την Tahiti 360 το 2019. Η εταιρεία ειδικεύεται στη φωτογράφιση και τη μεταφόρτωση στο Street View εικόνων 360° μεγάλων εξωτερικών χώρων από τη Γαλλική Πολυνησία, μεταξύ των οποίων μονοπάτια πεζοπορίας και παραλίες. Μολονότι ο Christophe εστιάζει κυρίως στην καταγραφή και την ανάδειξη της ομορφιάς της νησιωτικής ζωής, βοηθάει επίσης τις τοπικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν μεγαλύτερη προβολή με καθηλωτικές εικονικές περιηγήσεις σε εσωτερικούς χώρους με το Street View.

  Χαρτογράφηση της Γαλλικής Πολυνησίας

  Σε μια εποχή που σχεδόν τα πάντα είναι ψηφιοποιημένα, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπήρχαν μόνο δορυφορικές εικόνες της Γαλλικής Πολυνησίας, έως ότου έφτασαν στο νησί ο Christophe και η Tahiti 360. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι δρόμοι σε νησιά όπως τα Μπόρα Μπόρα και η Ταϊτή δεν είχαν ονόματα, συνεπώς το να περιηγηθεί κανείς σε αυτά ήταν πρόκληση τόσο για τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες. Και το πιο σημαντικό, αυτό έκανε το έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όπως της πυροσβεστικής, των ασθενοφόρων και της αστυνομίας, πιο δύσκολο από όσο χρειάζεται.

  Ανέκαθεν πίστευα ότι το Street View μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες. Η δυνατότητα να μπορείς να προβάλεις τον εαυτό σου σε μια συγκεκριμένη περιοχή και να εξοικειωθείς με το περιβάλλον προτού καν φύγεις από το σπίτι σου πάντα με συνάρπαζε. Μου φαινόταν ιδιαιτέρως χρήσιμο στη Γαλλική Πολυνησία, όπου ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεις εύκολα τον δρόμο σου.

  Christophe Courcaud, ιδρυτής της Tahiti 360.

  Ιστορία Ταϊτής

  Αναγνωρίζοντας τα οφέλη που μπορούσε να αποφέρει το Street View στη ζωή των νησιών, οι τοπικές αρχές συνεργάστηκαν με την Tahiti 360, για τη χαρτογράφηση και την αναφορά όλων των δρόμων σε Ταϊτή, Μουρέα, Μπόρα Μπόρα, Ραϊατέα, Μαουπίτι, Χουαχίνε, Φακαράβα και Ρανγκιρόα. Ο Christophe χρησιμοποίησε οχήματα παντός εδάφους, ηλεκτρικά ποδήλατα, τζετ σκι, ακόμη και άλογα, για να καλύψει τα 1800 χιλιόμετρα της Γαλλικής Πολυνησίας. Χάρις εν μέρη στην κάλυψη του Christophe και στα τοπικά γεωγραφικά δεδομένα που μοιράστηκαν οι αρχές, είναι πλέον εφικτό να λαμβάνουν οι χρήστες ζωντανή ενημέρωση για την κυκλοφορία, προτάσεις για την ταχύτερη διαδρομή και οδηγίες προς τοπικές επιχειρήσεις στην Ταϊτή στους Χάρτες Google. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς έχει ως αποτέλεσμα να εργάζονται πιο αποτελεσματικά σε ολόκληρο το νησί. Τέλος, η πρόσβαση στις εικόνες της Tahiti 360 στο Street View απλοποίησε επίσης τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τη συντήρηση κτιρίων και την κατάσταση των δρόμων.

  Πρόσβαση στην τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

  Η πιο καθηλωτική περιήγηση της Tahiti 360 είναι αυτή του Taputapuatea στη νήσο Ραϊατέα. Η τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση περισσότερων από 300.000 επισκεπτών στη Γαλλική Πολυνησία κάθε χρόνο. Αλλά καταγράφοντάς την ομορφιά της σε 360°, ο Christophe πέτυχε να μπορούν να τη βιώσουν εικονικά εκατομμύρια χρήστες. Η δημοσιευμένη δουλειά του Christophe στο Street View έφερε ένα παγκόσμιο θαύμα στις οθόνες μας, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να το εξερευνήσουμε.

  Η κάλυψη ενός ολόκληρου νησιού δεν είναι κάτι ασήμαντο, αλλά ο Christophe ήταν έτοιμος για την πρόκληση. Προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα καταγράψει σε 360° όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα Μπόρα Μπόρα, κάλυψε το νησί με αυτοκίνητο, πλοίο και με τα πόδια. Χρειάστηκαν μόλις επτά ημέρες στον Christophe για να χαρτογραφήσει ολόκληρο το νησί και να ανεβάσει τη δουλειά του στο Street View, ώστε να μπορούν όλοι να το απολαύσουν.

  Πέρα από τα Μπόρα Μπόρα, ο Christophe φωτογράφισε επίσης όλους τους δρόμους της Παπεέτε, της πρωτεύουσας της Ταϊτής, καθώς και την πόλη Πιράε. Η ορατότητα απέδωσε, όταν οι εικόνες και των δύο πόλεων εμφανίστηκαν στο Street View.

  Οι τοπικές επιχειρήσεις είχαν και αυτές την ευκαιρία τους να ξεχωρίσουν στο Street View. Μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως το Intercontinental, το Manava και το Hilton, καθώς και μικρότερες επιχειρήσεις B&B, ενθουσιάστηκαν με την ευκαιρία που τους δινόταν να παρουσιάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε ένα παγκόσμιο κοινό.

  Περισσότερα όνειρα ζωής

  Η Tahiti 360 ευελπιστεί να καλύψει όλα τα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας μέχρι το τέλος του έτους, ενώ έπονται τα νησιά Μαουπίτι, Ταχάα, οι Νήσοι Μαρκέζας, οι Νήσοι Γκάμπιερ και οι Νήσοι Αουστράλ. Και, μολονότι έχει ακόμα να καλύψει πολύ έδαφος στη Γαλλική Πολυνησία, ο Christophe σκέφτεται ήδη την επόμενη περιπέτειά του. Έχει ήδη συμφωνήσει να συνεργαστεί με τις τοπικές γαλλικές αρχές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, για να καλύψει 400 χιλιόμετρα ποδηλατικών διαδρομών, Les Hortillonnages (κρεμαστοί κήποι) της Αμιέν και ένα τουριστικό τραίνο για τον οργανισμό τουρισμού του Σομ. Ο Christophe θα καλύψει επίσης το Teahupoo, το μέρος που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες σέρφινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Και, στο ενδιάμεσο, ελπίζει να προσθέσει τη Νέα Καληδονία και τις Νήσους Ουαλίς και Φουτουνά στο Street View, προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ντόπιων και να βοηθήσει περισσότερους να εξερευνήσουν τον παράδεισο.

  Το Street View είναι μια συνεργατική πλατφόρμα στην οποία οι συνεισφέροντες μπορούν να βοηθήσουν κοινότητες να ευημερήσουν, επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να φέρουν τα θαύματα του κόσμου πιο κοντά στο σπίτι μας, δημοσιεύοντας καθηλωτικές εικόνες στους Χάρτες Google. Και το καλύτερο είναι ότι όλοι μπορούν να χαρτογραφήσουν τη δική τους επιτυχία στο Street View. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν το πρώτο βήμα και να συνεισφέρουν.

  Λήψη αρχείου PDF
 • Εικόνα για το Μπουτάν
  Εικόνα banner για το Μπουτάν

  Υπερβαίνοντας τα περίκλειστα όρια – Πώς το Street View προσέφερε σε ολόκληρο τον κόσμο πρόσβαση σε ένα βουδιστικό βασίλειο.

  Φωλιασμένο ανάμεσα στα Ιμαλάια, το Μπουτάν είχε ανέκαθεν να επιδείξει πολυάριθμα ορεινά περάσματα, πλούσιες πεδιάδες και γαλήνιους ποταμούς. Για αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση του Μπουτάν συνεργάστηκε με το Street View στο πλαίσιο μιας δωδεκάμηνης πρωτοβουλίας, προκειμένου να αναδείξει αυτούς τους κρυμμένους θησαυρούς και, παράλληλα, να ενισχύσει τον τουρισμό και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

  Αφού αντιμετώπισε διάφορα εμπόδια στη λήψη εγκρίσεων και αδειών βιντεοσκόπησης, το Συμβούλιο Τουρισμού του Μπουτάν κατάφερε να ξεκινήσει αυτό το έργο τον Μάιο του 2020 σε συνεργασία με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης της Google Singapore. Το Street View παρείχε υποστήριξη με τη μορφή δύο καμερών Ricoh Theta Vs, μίας κάμερας Insta360 Pro, εκπαίδευσης με φυσική παρουσία και τακτικών συναντήσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι σχετικές ενέργειες.

  2.625,86 χλμ.

  φωτογραφήθηκαν

  2.398.285

  εικόνες δημοσιεύτηκαν

  7,4 εκ.

  προβολές

  Ψηφιακή καταγραφή της ομορφιάς του Μπουτάν

  Πριν την πρωτοβουλία του Street View, το Μπουτάν δεν διέθετε τις εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις ή τον εξοπλισμό που απαιτούνταν για τη σύνδεση με δυνητικούς επισκέπτες, γεγονός που δυσκόλευε τους τουρίστες να σχεδιάσουν τα ταξίδια τους. Πλέον όλοι, από βουδιστές προσκυνητές μέχρι δυνητικούς επισκέπτες, μπορούν να ανακαλύψουν ψηφιακά τα μοναστήρια-φρούρια της πόλης Τιμπού και τα παρθένα χωριά της Πουνάκα.

  Το επίτευγμα αυτό αποτελεί όχι μόνο ορόσημο στο σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει δεσμούς με τον κόσμο, αλλά και ένα βήμα μπροστά για το ψηφιακό ταξίδι του Μπουτάν προς μια κοινωνία με ανεπτυγμένες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.

  Περισσότερες διαδρομές στον δρόμο του Μπουτάν

  Χάρη στην έξυπνη πλοήγηση του Street View, οι τουρίστες έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα σημείο ενδιαφέροντος παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν ελευθερία επιλογών και μετακίνησης. Έχοντας πρόσβαση σε υλικό βιντεοσκόπησης 360° σε πραγματικό χρόνο και σε εικονικές περιηγήσεις, ώστε να ενημερώνονται σχετικά με τις επίγειες συνθήκες, οι επισκέπτες μπορούν να ξέρουν τι να περιμένουν από το ταξίδι τους και αντίστοιχα να εξερευνήσουν τη χώρα.

  Η έκδοση του Google Street View για το Μπουτάν έχει βοηθήσει τόσο τη χώρα όσο και ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τοπογράφους, επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλες οντότητες για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους.

  Dorji Dhradhul, επικεφαλής του Γενικού Συμβουλίου Τουρισμού του Μπουτάν

  Με την προσθήκη 500 νέων επιχειρήσεων στο Street View και την πραγματοποίηση 4.000 ενημερώσεων στους χάρτες του Μπουτάν, οι κάτοικοι μπορούν να αξιοποιούν επίσης τα σχετικά οφέλη, από ενημερώσεις σχετικά με την κίνηση σε πραγματικό χρόνο και προτάσεις διαδρομών μέχρι τη μεγαλύτερη προβολή τοπικών επιχειρήσεων.

  Καλύτερη εικόνα των δρόμων

  Πέραν του ότι βοήθησε τη χώρα να απευθυνθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης με το Street View έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη και στον τομέα του σχεδιασμού αναπτυξιακών έργων. Η βιντεοσκόπηση εδαφών που παρέμεναν κρυμμένα επί αιώνες αποτελεί την αφετηρία της στρατηγικής για τη διατήρηση της κληρονομιάς του Μπουτάν. Μέσω των δεδομένων του Street View, καθίσταται δυνατή η εξέταση της κατάστασης των δρόμων και η βελτίωσή τους, όπου χρειάζεται.

  Όλο και περισσότεροι εξερευνητές ανακαλύπτουν το Μπουτάν. Αυτή η πρωτοβουλία του Street View βρίσκεται πάντως μόλις στην αρχή της, δεδομένου ότι έχουν καλυφθεί μόλις είκοσι πόλεις και υπολείπονται ακόμα 38.394 τετραγωνικά μέτρα, ενώ προβλέπεται επίσης η τακτική ενημέρωση των χαρτών με τις νέες υποδομές που αναπτύσσονται.

  Το Street View συνδέει μικρούς κόσμους με τρόπους που κάνουν μεγάλη διαφορά. Η ανακάλυψη κρυμμένων θησαυρών μέσω καθηλωτικών εικόνων μπορεί να αλλάξει ριζικά την πορεία μιας χώρας και να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξή της.

  Λήψη αρχείου PDF