Συνδεθείτε υπεύθυνα

Από την τακτική επικοινωνία που έχουμε με τους γονείς, γνωρίζουμε ότι ο έλεγχος της δραστηριότητας των εφήβων στο διαδίκτυο είναι ένα θέμα που τους απασχολεί πολύ. Μαθαίνοντας στους έφηβους της οικογένειάς σας τους βασικούς κανόνες της υπεύθυνης συμπεριφοράς στον ψηφιακό κόσμο, θα τους βοηθήσετε να κάνουν σωστές επιλογές όταν εσείς δεν είστε μπροστά. Θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να ανταποκριθούν σε κοινωνικές συνθήκες στο διαδίκτυο, πώς να αναφέρουν περιπτώσεις κατάχρησης, και σε ποιον να απευθυνθούν για βοήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε το διάλογο με την οικογένειά σας.

  • Μοιραστείτε προσωπικές πληροφορίες μόνο όταν είναι απαραίτητο

    Βρείτε γρήγορες συμβουλές για να μάθετε στην οικογένειά σας κανόνες για τη φήμη στο διαδίκτυο.

    Διαβάστε περισσότερα

  • Αλληλεπιδράστε με έξυπνο τρόπο

    Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές διαπαιδαγώγησης της οικογένειάς σας σχετικά με τις υγιείς και τις επιβλαβείς σχέσεις στο διαδίκτυο.

    Διαβάστε περισσότερα

  • Μην είστε απλοί θεατές

    Είτε στο διαδίκτυο είτε στην πραγματική ζωή, ο εκφοβισμός πληγώνει τους άλλους. Μάθετε στους έφηβους τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτό κατά την επικοινωνία μέσω του ιστού.

    Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία ασφάλειας

Ανακαλύψτε τα εργαλεία ασφάλειας της Google που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν την οικογένειά σας να παρακολουθεί τη φήμη της στο διαδίκτυο.

YouTube

Διαχείριση σχολίων στο YouTube

Εάν κάποιος κάνει σχόλια για τα βίντεο ή το Κανάλι σας που δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τον αποκλείσετε στο YouTube. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να σχολιάσει το περιεχόμενό σας ή να σας στείλει ιδιωτικά μηνύματα.

Μάθετε περισσότερα

Για να αποκλείσετε κάποιον στο YouTube, επισκεφτείτε τη σελίδα του καναλιού του, η οποία θα πρέπει να έχει μια διεύθυνση URL παρόμοια με www.youtube.com/user/NAME.

Στην καρτέλα του "Σχετικά με", κάντε κλικ στο εικονίδιο με τη σημαία.

Και τέλος, κάντε κλικ στον "αποκλεισμό χρήστη".

YouTube

Μοιραστείτε βίντεο με το κατάλληλο κοινό

Είτε θέλετε να διατηρήσετε ένα βίντεο ιδιωτικό, να το μοιραστείτε με λίγους φίλους, ή να το κυκλοφορήσετε σε όλο τον κόσμο, υπάρχει η κατάλληλη ρύθμιση απορρήτου για σας. Στο YouTube, τα βίντεο έχουν οριστεί σε "Δημόσια" από προεπιλογή, αλλά μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στις "Ρυθμίσεις απορρήτου" ενώ ανεβάζετε ένα βίντεο. Εάν αργότερα αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου ενός ήδη ανεβασμένου βίντεο.

Μάθετε περισσότερα

Για να αλλάξετε τις Ρυθμίσεις απορρήτου, επισκεφτείτε την ενότητα "Διαχειριστής βίντεο".

Βρείτε το βίντεο που θέλετε να αλλάξετε και κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία".

Μεταβείτε στο αναπτυσσόμενο μενού "Ρυθμίσεις απορρήτου".

Επιλέξτε "Δημόσιο" για να το μοιραστείτε με όλους, "Μη καταχωρισμένα" για να το μοιραστείτε με χρήστες που έχουν έναν σύνδεσμο για το βίντεο, ή "Ιδιωτικό" για να το μοιραστείτε με συγκεκριμένους χρήστες.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση αλλαγών".

Google+

Αποκλεισμός ανεπιθύμητων σχολίων ή ετικετών

Εάν θα προτιμούσατε να μην βλέπετε τις αναρτήσεις κάποιου στο Google+, μπορείτε να τον αποκλείσετε μεταβαίνοντας στο προφίλ του και επιλέγοντας "Αναφορά/αποκλεισμός [όνομα ατόμου]". Μπορείτε επίσης να κάνετε σίγαση σε συγκεκριμένες αναρτήσεις για να μην τις βλέπετε πλέον στη ροή σας.

Μάθετε περισσότερα

Για να αποκλείσετε κάποιον στον υπολογιστή, μεταβείτε στο προφίλ του.

Στην πλευρά του προφίλ, πατήστε "Αναφορά/αποκλεισμός [όνομα ατόμου]".

Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να αποκλείσετε αυτό το άτομο.

Google+

Επιλέξτε από ποιους χρήστες θέλετε να βλέπετε ενημερώσεις στη ροή σας

Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος σας προσθέσει στους κύκλους του, αλλά δεν σας ενδιαφέρει να αλληλεπιδράσετε μαζί του; Εάν δεν θέλετε να τον αποκλείσετε, μπορείτε αντ' αυτού να του κάνετε σίγαση. Εάν κάνετε σίγαση σε έναν χρήση, δεν θα λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις από αυτόν ή από τη σελίδα του.

Μάθετε περισσότερα

Ανοίξτε το Google+.

Μεταβείτε στο προφίλ/στη σελίδα του χρήστη που σας ενδιαφέρει.

Κάντε κλικ στο βέλος κάτω από τη φωτογραφία προφίλ και τα στοιχεία του.

Επιλέξτε "Σίγαση [άτομο/σελίδα]".

YouTube

Ελέγξτε τι λέγεται για τα βίντεό σας

Είναι εύκολο να εποπτεύσετε τα σχόλια στο κανάλι σας YouTube. Μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε σχόλια, ή να απομονώσετε σχόλια από συγκεκριμένα άτομα ή με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ώστε να μην δημοσιευτούν πριν τα ελέγξετε.

Μάθετε περισσότερα

Για να εποπτεύσετε τα σχόλια, κάντε κλικ στο βέλος στο επάνω δεξί τμήμα ενός σχολίου για να δείτε τις επιλογές σας.

Κάντε κλικ στην "Κατάργηση" για να αφαιρέσετε το σχόλιο από το YouTube.

Ή, κάντε κλικ στην επιλογή "Αποκλεισμός από κανάλι" για να αποκλείσετε το χρήστη από το να δημοσιεύει σχόλια στα βίντεο και στο κανάλι σας.

Στις Ρυθμίσεις σχολίων, μπορείτε να επιλέξετε να απαιτείται έγκριση για όλα τα νέα σχόλια πριν δημοσιευτούν ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια.

Οι "Ρυθμίσεις σχολίων" σάς επιτρέπουν να ορίσετε φίλτρα για το ποιος μπορεί να σχολιάσει στο κανάλι σας. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε σχόλια με συγκεκριμένες λέξεις.

Δείτε περισσότερα εργαλεία ασφάλειας