Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προστατευτείτε από τις απάτες και την προσωπική εξαπάτηση

Όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, έτσι και στο διαδίκτυο υπάρχουν απατεώνες. Η Google λαμβάνει μια σειρά μέτρων για να σας προστατεύσει από τυχόν απάτες.

Απαγόρευση κακών διαφημίσεων (και κακών διαφημιζόμενων)

Διαθέτουμε πολύ σαφείς πολιτικές σχετικά με το ποιος μπορεί να προβάλει διαφημίσεις μέσω των εργαλείων της Google. Έχουμε σχεδιάσει τις δικές μας πολιτικές διαφήμισης λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των χρηστών. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπουμε τις διαφημίσεις για λήψεις κακόβουλων προγραμμάτων, απομιμήσεις προϊόντων ή διαφημίσεις με ασαφείς πρακτικές χρέωσης. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε μια απάτη διαφήμισης, δεν αποκλείουμε απλώς τη διαφήμιση, αλλά και το διαφημιζόμενο από τη συνεργασία με την Google στο μέλλον.

Σαφήνεια για το κόστος

Ένας τρόπος με τον οποίο οι απατεώνες στο διαδίκτυο κερδίζουν χρήματα είναι να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ή το τηλέφωνο κάποιου άλλου για μια ενέργεια που χρεώνει το άτομο αυτό και προσφέρει χρήματα στον παραβάτη. Για παράδειγμα, ένας τρόπος είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής, η οποία μπορεί να κάνει το τηλέφωνο ενός χρήστη να στέλνει μηνύματα κειμένου ή να καλεί μια τηλεφωνική γραμμή συζήτησης επί πληρωμή και έτσι να χρεώνει αυτό το άτομο, προς όφελος του παραβάτη.

Σε τηλέφωνα με λογισμικό Android, μπορείτε να δείτε τι ζητά να κάνει μια εφαρμογή με το τηλέφωνό σας παρατηρώντας την περιγραφή του Google Play με την ένδειξη "άδειες". Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες πριν κατεβάσετε μια εφαρμογή για να αποφασίσετε εάν την θέλετε ή όχι. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να κατεβάσετε μια νέα εφαρμογή ήχου κλήσης, μπορείτε να δείτε εάν αυτή η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις εκ μέρους σας. Εάν διαπιστώσετε ότι κάτι τέτοιο φαίνεται ύποπτο, ίσως αποφασίσετε να μην εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Για τις πιο πρόσφατες συσκευές Android, θα σας ενημερώσουμε εάν η εφαρμογή προσπαθεί να στείλει ένα SMS σε έναν αριθμό τηλεφώνου που ενδέχεται να επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε εάν θα επιτρέψετε στην εφαρμογή να στείλει το μήνυμα ή εάν θα την αποκλείσετε.