Η αποστολή της Google είναι να οργανώσει τις πληροφορίες όλου του κόσμου και να τις καταστήσει προσβάσιμες και χρήσιμες σε όλους.

Η εταιρεία μας, παρότι σχετικά νέα, έχει πλούσια ιστορία. Από την ίδρυση της Google το 1998, έχουμε καταφέρει να αναπτυχθούμε τόσο πολύ ώστε να εξυπηρετούμε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε όλον τον κόσμο.

Όταν συναντήθηκαν ο Larry και το Sergey

Οι ιδρυτές Larry Page και Sergey Brin συναντήθηκαν το 1995 στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Μέχρι το 1996, δημιούργησαν μια μηχανή αναζήτησης (που αρχικά έφερε την ονομασία BackRub), η οποία χρησιμοποιούσε συνδέσμους για τον καθορισμό της σημαντικότητας μεμονωμένων ιστοσελίδων.

Google Inc.

Οι ιδρυτές Larry και Sergey έδωσαν στη μηχανή αναζήτησης που σχεδίασαν το όνομα "Google", ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη "googol", το μαθηματικό όρο για τον αριθμό που ξεκινάει με το ψηφίο 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά. Η Google Inc. δημιουργήθηκε το 1998, όταν ο συνιδρυτής της Sun, Andy Bechtolsheim υπέγραψε μια επιταγή ύψους $100.000 για τη συγκεκριμένη οντότητα, η οποία δεν υπήρχε μέχρι τότε.

Εκτός γραφείου

Το πρώτο "Σκετσάκι Google" δημιουργήθηκε το 1998 με στόχο να ενημερώσει τους επισκέπτες στην αρχική σελίδα ότι οι φροντιστές της Google βρίσκονταν στο φεστιβάλ Burning Man στη Νεβάδα. Υπάρχει πλέον μια ομάδα "ειδικών στα σκετσάκια", ενώ έχουμε δημοσιεύσει περισσότερα από 2.000 διαφορετικά σκετσάκια σε αρχικές σελίδες παγκοσμίως.

Διαφημίσεις "Φτιάξτο μόνος σου"

Το 2000, κυκλοφόρησε το AdWords, ένα πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης για τη δημιουργία ηλεκτρονικών διαφημιστικών καμπανιών. Σήμερα, οι διαφημιστικές λύσεις που παρέχουμε, οι οποίες περιλαμβάνουν διαφημίσεις εμφάνισης, κινητού τηλεφώνου και βίντεο, καθώς και οι διαφημίσεις απλού κειμένου τις οποίες παρουσιάσαμε πριν από μια δεκαετία, βοηθούν χιλιάδες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν με επιτυχία.

Gmail: δεν είναι αστείο

Την Πρωταπριλιά του 2004, κυκλοφόρησε το Gmail. Η προσέγγισή μας όσον αφορά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο συμπεριλάμβανε λειτουργίες, όπως ταχεία αναζήτηση, τεράστιες ποσότητες αποθηκευτικού χώρου και μηνύματα με μορφή νήματος.

Διάθεση

Στις 18 Αυγούστου του 2004 πραγματοποιείται προσφορά 19.605.052 μετοχών κατηγορίας Α στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ.

Προσδιορισμός τοποθεσιών

Το 2004 εξαγοράσαμε την εταιρεία ψηφιοποίησης χαρτών Keyhole ενώ το 2005 κυκλοφορήσαμε τους Χάρτες Google και το Google Earth. Σήμερα οι Χάρτες Google παρέχουν επίσης ζωντανές ενημερώσεις, οδηγίες δημόσιας συγκοινωνίας και απεικονίσεις σε επίπεδο δρόμου, ενώ το Google Earth σάς επιτρέπει να εξερευνείτε τους ωκεανούς και το φεγγάρι.

Γίνεται διάσημοι!

Το 2006, αποκτήσαμε τον ιστότοπο YouTube για την κοινοποίηση βίντεο στο διαδίκτυο. Σήμερα, κάθε λεπτό ανεβαίνουν 500 ώρες βίντεο στον ιστότοπο. Τα βίντεο με γάτες, η πολιτική δημοσιογραφία και το φαινόμενο του διπλού ουράνιου τόξου δεν ήταν ποτέ άλλοτε ίδια.

Το μικρό πράσινο ρομπότ καταφτάνει

Μέσα στις φήμες για το "Gphone" ανακοινώσαμε τη δημιουργία του Android –μιας ανοιχτής πλατφόρμας για κινητές συσκευές– και την πρωτοβουλία Open Handset Alliance, το 2007.

Το βιβλίο κόμικ που έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο

Η δημιουργία του Google Chrome έγινε γνωστή μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, όταν ένα βιβλίο κόμικ το οποίο εισήγαγε το νέο πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα εστάλη μία ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Το παρουσιάσαμε επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008.

Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος

Ο Larry Page, ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος της Google μέχρι το 2001, επανάκτησε τον τίτλο τον Απρίλιο του 2011. Ο Eric Schmidt είναι πλέον ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, ο οποίος εκτελεί αυτόν τον ρόλο εδώ και 10 χρόνια.

Google+

Τον Ιούνιο του 2011, ανακοινώσαμε το Google+, ένα έργο στόχος του οποίου ήταν η μεταφορά της ποικιλίας και του βάθους της κοινής χρήσης της πραγματικής ζωής στον ιστό, κάνοντας το Google καλύτερο με τη συμπερίληψη ατόμων, των σχέσεων που αναπτύσσουν μεταξύ τους και των ενδιαφερόντων τους.

Η ιστορία της Google σε βάθος

Σημαντικά γεγονότα σχετικά με την Google

 • Ιδρύθηκε
  1998
 • Ιδρυτές
  Larry Page και Sergey Brin
 • Ίδρυση
  4 Σεπτεμβρίου 1998
 • Προσφορά νέων χρεογράφων (NASDAQ)
  19 Αυγούστου 2004
 • Κεντρικά γραφεία
  1600 Amphitheatre Parkway
  Mountain View,
  CA 94043