Φωτογραφίες: Ο Κάτανας των ΑΝΕΛ επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη

Λίγο έλειψε να χειροδικήσει ο βουλευτής του κόμματος Καμμένου επί του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χαρίσιος (Χάρης) Κάτανας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Φανερά εκτός ελέγχου, ο κ. Κάτανας επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη με προφανή σκοπό να ξυλοκοπήσει το βουλευτή της ΝΔ.

Στο περιστατικό παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη και απέτρεψε τα χειρότερα.

Καθώς φαίνεται, η κρισμότητα της αποψινής ψηφοφορίας έχει προκαλέσει τεράστιο εκνευρισμό στους βουλευτές -και δη, των ΑΝΕΛ, που καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση και τη συμφωνία με τους δανειστές, που έφερε στη Βουλή.

Πώς προκλήθηκε το «θερμό επεισόδιο»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο του κ. Κάτανα με τον κ.Γεωργιάδη σημειώθηκε όταν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ακούστηκε να ψηφίζει «ναι» στην συμφωνία. Τότε λέγεται ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε φωνάζοντας: ««Στα τέσσερα τώρα».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών των ΑΝΕΛ, όπως του Χάρη Κάτανα, με τον τελευταίο να χρησιμοποιεί πολύ βαριές εκφράσεις και να κινείται απειλητικά προς το έδρανο του Άδωνι Γεωργιάδη. Τελικά η παρέμβαση άλλων βουλευτών αποσόβησε τα χειρότερα.

Σε όλη την κοινοβουλευτική διαδικασία της Τετάρτης, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τα προηγούμενα χρόνια υπέστησαν ακραίο πολιτικό μπούλινγκ από την τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν την διαδικασία ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία να πάρουν την εκδίκησή τους.

Αυτό ίσως εξηγεί και τα επιφωνήματα της αντιπολίτευσης κάθε φορά που άκουγαν «ναι» από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που τα προηγούμενα χρόνια είχε «κολλήσει» αντιμνημονιακά «ένσημα».














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr