Daily Mail: Όταν ο Τσίπρας διαδήλωνε στη Γένοβα

Φωτογραφίες του 26χρονου τότε Αλέξη Τσίπρα σε πλοίο με διαδηλωτές κατά της Συνόδου των G8 - Ο άνθρωπος που έφερε την χώρα του στο χείλος της ελληνικής τραγωδίας, γράφει για τον πρωθυπουργό το δημοσίευμα

Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπολύει με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η οποία «ξεθάβει» φωτογραφίες του τότε 26χρονου Αλέξη Τσίπρα όταν συμμετείχε σε συγκρούσεις με την ιταλική αστυνομία λίγο πριν τη σύνοδο των G8 στη Γένοβα του 2001.



«Φορώντας ένα μπλουζάκι με τον Τσε Γκεβάρα και ένα καπέλο, οι φωτογραφίες δείχνουν τον μελλοντικό Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σε μία βίαιη σύγκρουση με την ιταλική αστυνομία πριν την Σύνοδο των G8 στη Γένοβα», γράφει το βρετανικό δημοσίευμα με τίτλο «Το πορτρέτο του ανθρώπου που σπρώχνει το ευρώ στο χείλος του γκρεμού».




Συνεχίζοντας η εφημερίδα αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας βρισκόταν ανάμεσα σε 1.000 σκληροπυρηνικούς Έλληνες που έφτασαν στην Ιταλία για να αποτρέψουν την Σύνοδο του 2001.



Η Daily Mail επισημαίνει πως οι φωτογραφίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να παρατηρεί τον κόσμο ενώ ένας σύντροφός του συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς.



«Λίγα λεπτά αργότερα, και εκείνος μετακινείται με τη βία από την προβλήτα, ώστε το πλοίο να μπορέσει να αναχωρήσει. Ο Τάσος Κορωνάκης, σήμερα γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε αργότερα ότι εκείνη την ημέρα ο σπόρος για το κόμμα φυτεύτηκε», γράφει η Daily Mail.



Το δημοσίευμα αναφέρεται, όμως, και στην σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία όπως γράφει η εφημερίδα «έπεισε τον κ. Τσίπρα να συμμετάσχει στο Κομουνιστικό Κόμμα, και ο Τσίπρας ήταν ανάμεσα στους 135 στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στο ιταλικό λιμάνι της Ανκόνα».




Οι αγωνιστές του Συνασπισμού ήταν αποφασισμένοι να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις στη Γένοβα, εξηγεί η εφημερίδα, αλλά αντί να επιστρέψουν στην Ελλάδα οργάνωσαν μία διαμαρτυρία μίας ημέρας εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου. Στις βίαιες συγκρούσεις που ακολούθησαν τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, προσθέτει το δημοσίευμα.



Το κείμενο συνεχίζει αναφέροντας: «14 χρόνια μετά ο 40χρονος πλέον Τσίπρας που δείχνει απρόθυμος να συμβιβαστεί με την ίδια αντικαπιταλιστική ιδεολογία έφερε την χώρα του στο χείλος της ελληνικής τραγωδίας».




Ο Τσίπρας, που επισημαίνει η εφημερίδα πως φέρει το προσωνύμιο «σέξι Αλέξης» χάρη στην δημοτικότητά του στις «Ελληνίδες νοικοκυρές», έχει την στήριξη της συντρόφου του, η οποία σύμφωνα με φήμες τον απείλησε πως θα τον εγκαταλείψει αν υποκύψει στην Ευρώπη.  









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr