H Lada μας δείχνει, πώς θα είναι το νέο Niva! (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Το σκληροτράχηλο ρωσικό 4x4 βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην αγορά και η Lada παρουσιάζει ένα πρωτότυπο, με το οποίο παίρνουμε μια ιδέα, για το πώς θα είναι η νέα του γενιά.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας αποφάσισε φυσικά η Lada να μας δείξει ένα νέο πρωτότυπο, με το όνομα 4x4 Vision. Η σχεδίασή του είναι δυναμική και σύγχρονη, αποπνέει έναν αέρα ικανού 4x4 αυτοκινήτου και η εικόνα αυτή συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με τις έντονες πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Η γυάλινη οροφή δίνει φως στην καμπίνα του ρωσικού μοντέλου και ξεχωρίζει η τεράστια οθόνη στην κεντρική κονσόλα, που δίνει μια πολύ σύγχρονη εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει από τα δημιουργήματα της Lada.

Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ βλέπουμε πως υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλα αυτά θα περάσουν στην παραγωγή, όμως θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να βλέπαμε ένα νέο Niva με τέτοιο εξοπλισμό και εμφάνιση!

Αν νομίζετε πως θα χαθεί ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας του όμως, κάνετε λάθος. Το 4x4 Vision έχει κοντές σχέσεις (αργό), τεράστια απόσταση από το έδαφος και μπλοκέ διαφορικά, ενώ οι πολύ κοντοί πρόβολοι του δίνουν πλεονέκτημα στις εκτός δρόμου διαδρομές και στο πέρασμα από πολύ δύσβατα εδάφη. Η Lada, δεν ανακοίνωσε τον κινητήρα που φορά το 4x4 Vision.