Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 29-Ιουν-2018 19:51

    Διαμεσολαβητές προς κυβέρνηση: Μην κάνετε πίσω στο θέμα της ιδιωτικής μεσολάβησης

    Διαμεσολαβητές προς κυβέρνηση: Μην κάνετε πίσω στο θέμα της ιδιωτικής μεσολάβησης
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ξεκάθαρη θέση υπέρ της εφαρμογής της διάταξης για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση σε ιδιωτικές διαφορές, ως στάδιο πριν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη παίρνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών.

    Οι διαμεσολαβητές, μετά την απόφαση της διοικητικής ολομέλειας του Αρείου Πάγου περί "αντισυνταγματικότητας" της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης και της διχογνωμίας μεταξύ κυβέρνησης (που επιμένει στην εφαρμογή της) και δικαστών - δικηγόρων, παίρνουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της διάταξης που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1η Οκτωβρίου. Μάλιστα καλούν την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω, καθώς είναι προφανές το κοινωνικό όφελος από την εφαρμογή της διάταξης, ενώ εκφράζουν την έκπληξή τους για την απόφαση της Ολομέλειας, αφού, όπως λένε, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει συνταγματικό το μέτρο! 

    Συγκεκριμένα αναφέρουν: 

    "Η διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου με χθεσινή της απόφαση έκρινε αντισυνταγματική την υποχρεωτική διαμεσολάβηση που εισήγαγε ο νόμος 4512/2018, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό των δικαστών. Σε μια πρώτη ανάγνωση της είδησης οφείλουμε να επισημάνουμε την οριακή πλειοψηφία με την οποία κρίθηκε η αντισυνταγματικότητα 21 υπέρ 18 κατά που σημαίνει πως 18 δικαστές έκριναν την υποχρεωτικότητα συνταγματική και να εκφράσουμε την έκπληξή μας για τα πιθανά επιχειρήματα που οδήγησαν σε αυτή την οριακή απόφαση σε ένα ζήτημα που έχει επιλυθεί ξεκάθαρα από το ευρωπαϊκό δικαστήριο υπέρ της συνταγματικότητας.

    Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών για μια ακόμη φορά δηλώνει πως η υποχρεωτική διαμεσολάβηση είναι στο τραπέζι περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σε πείσμα όσων αρνούνται την πρόοδο και δεν μπορούν να διακρίνουν το άμεσο κοινωνικό όφελος για την κοινωνία και ζητάει από την κυβέρνηση α) να μην κάνει πίσω στο θέμα της υποχρεωτικότητας που αποτελεί τον μόνο τρόπο να λειτουργήσει η διαμεσολάβηση στη πράξη στη χώρα μας και β) να αναγνώσει με προσοχή την απόφαση της ολομέλειας και να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις χωρίς ωστόσο να μειώσει την ήδη πολύ χαμηλή αμοιβή των διαμεσολαβητών".

    Παναγιώτης Στάθης

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ