Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Ιούνη 2024 - αριθ. φύλλου: 14514

ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ολοι σήμερα στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, για ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό στις 9 Ιούνη!

Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας | Παγκινητοποίηση για να εκπέμψει η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μήνυμα ελπίδας και ανάτασης του λαού


ΣΕΛ.  3

Την Κυριακή με το χέρι στην καρδιά ψηφίζουμε μαζικά, μαχητικά ΚΚΕ!

Δ. Κουτσούμπας: Μπορούμε με την ψήφο μας να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που θα κάνει αίσθηση όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Να είναι αυτές οι εκλογές που η οργή μας, η αγανάκτησή μας δεν θα είναι βουβή, χαμένη στην αποχή ή σκορπισμένη από δω και από κει σε άλλα κόμματα. Αλλά αυτό που νιώθουμε θα ακουστεί δυνατά, ανοιχτά, ξεκάθαρα με ψήφο στο ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  13   -   15

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αποκρουστική αντιπαράθεση

Στο «παρά πέντε» της κάλπης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να απογειώσουν τον αποπροσανατολιστικό καβγά, παίζοντας αυτή τη φορά «υπερατού» με τα εκατομμύρια των αρχηγών τους, αποδεικνύοντας πόση απόσταση τους χωρίζει από τις πραγματικές αγωνίες του λαού.

Μιλάνε για καταθέσεις και εκατομμύρια, αποκαλύπτοντας τους δεσμούς αίματος με την τάξη που υπηρετούν, τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, δηλαδή το κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Να γιατί ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να εμπιστεύεται και να διαλέγει ανάμεσα σ' αυτούς που θα τους έχει έτσι κι αλλιώς απέναντι την επόμενη μέρα!

Η αντιπαράθεσή τους είναι αποκρουστική για την πλειοψηφία των εργαζομένων που υποφέρουν, με τους δύο κοκορομάχους να παλεύουν με νύχια και με δόντια να διαγράψουν από τα κριτήρια ψήφου τα μεγάλα προβλήματα και τις ευθύνες τους, κοτσάροντας σε οθόνες τα πινακάκια με τις καταθέσεις, τις επενδύσεις και τα χρέη του καθενός.

Μάλιστα, η προκλητική σκιαμαχία «πήρε κεφάλι» την ίδια μέρα που τα λαϊκά νοικοκυριά λούζονταν για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα του χρηματιστηρίου Ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης» - που όλα μαζί τα κόμματα της ΕΕ έχουν ψηφίσει - με νέες αυξήσεις έως και 70% στο ρεύμα.

Οσο περισσότερο λοιπόν μεγαλώνει η οργή του λαού για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και την επίθεση στο εισόδημα, τόσο οι «εγκέφαλοι» αυτής της επίθεσης προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να χαράξουν διαχωριστικές γραμμές στο χιόνι.

Την ίδια στιγμή που σε απόλυτη ταύτιση υλοποιούν τη γραμμή στήριξης του καθεστώτος Ζελένσκι και κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ασχολούνται με τα ...μηδενικά που έχουν οι λογαριασμοί τους!

Κι ας φορτώνεται ο λαός τις δραματικές επιπτώσεις από την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, την «πολεμική οικονομία», τη μετατροπή της Ελλάδας σε στόχο αντιποίνων. Κι ας επιβεβαιώνεται καθημερινά τι σημαίνει για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής η στήριξη στον «στρατηγικό σύμμαχο» - χασάπη, που πνίγει στο αίμα τη Γάζα.

Οσο ξεδιπλώνονται τα εγκλήματα με πρωταγωνιστές την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα κόμματά τους, τόσο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν καταφύγιο σε μια «αντιπαράθεση» σαν αυτή που κυριαρχεί με τα «πόθεν έσχες» της κοροϊδίας.

Ετσι, ενώ η ΕΕ ετοιμάζει τους επόμενους κόφτες στη ζωή των εργαζομένων, φορτώνοντάς τους ξανά τα ματωμένα πλεονάσματα, τους πολεμικούς προϋπολογισμούς και μεγαλύτερη φοροληστεία, οι εργαζόμενοι παρακολουθούν σε συγχορδία να κουκουλώνεται το βασικό πρόβλημα: Οτι με λιγότερα ή περισσότερα εκατομμύρια στα προσωπικά τους χαρτοφυλάκια, οι αρχηγοί των κομμάτων του κεφαλαίου συνδιαμορφώνουν στην ΕΕ και εφαρμόζουν στη χώρα μας την πολιτική που θωρακίζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας το εισόδημα των εργαζομένων.

Αυτό είναι άλλωστε και το πραγματικό πρόβλημα, με το οποίο έχουν να αναμετρηθούν οι εργαζόμενοι. Με την πολιτική δηλαδή που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τους ως «κόστος», κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των ομίλων. Αυτή η πολιτική μετατρέπει σε «κανονικότητα» τη φτώχεια, τις υποδομές - ρημαδιό, την Υγεία και Παιδεία - εμπόρευμα.

Ολα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου την ερχόμενη Κυριακή, όσο κι αν τα αστικά κόμματα και τα ΜΜΕ του συστήματος προσπαθούν να οδηγήσουν την προεκλογική αντιπαράθεση από το lifestyle στη ...φέτα και στην προσωπική περιουσία των πολιτικών αρχηγών. Απέναντι σε αυτόν τον αποπροσανατολισμό, βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ, αναδεικνύοντας τα βασικά διλήμματα για τον λαό, αυτά που κρίνουν τη ζωή του.

Στις πέντε μέρες λοιπόν που απομένουν, οι εργαζόμενοι μπορούν να βαδίσουν μέχρι την κάλπη χωρίς να χάσουν από τα μάτια τους εκείνα που ενώνουν τα άλλα κόμματα με την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων.

Να ψηφίσουν με κριτήριο τα «πολλά» που συνδέουν τις δικές τους αγωνίες με την πολιτική και πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ, με την πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, την αντεπίθεση! Εκεί βρίσκεται το συμφέρον τους, στο πιο δυνατό ΚΚΕ!


50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ
Η νεολαία με το ΚΚΕ! Στους αγώνες και στην κάλπη της Κυριακής

Χιλιάδες νέοι και νέες κατέκλυσαν τον χώρο, όπου το Φεστιβάλ επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια | Το Σάββατο μίλησε ο Θ. Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής


ΣΕΛ.  16   -   17

Μάθε πού ψηφίζεις

Οσοι ζήτησαν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες (ή να διαγραφούν από ετεροδημότες) και όσοι είχαν κάνει εκλογική μεταδημότευση στις προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν εγκαίρως πού ψηφίζουν, στην ιστοσελίδα https://mpp.ypes.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών.



ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Χτύπημα σε ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα ανακοίνωσε η Ουκρανία

Περισσότερους «εκπαιδευτές» ετοιμάζεται να στείλει η Γαλλία


ΣΕΛ.  27
Νέες δηλώσεις στήριξης στο ΚΚΕ

ΣΕΛ.  9   -   11
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Κατάπτυστο «μανιφέστο» των εργατοπατέρων για τις ευρωεκλογές

ΣΕΛ.  12
ΓΙΑ ΣΣΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Συνεχίζεται ο απεργιακός αγώνας σε μετρό και μεταλλεία Χαλκιδικής

ΣΕΛ.  21
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιούνη)

ΣΕΛ.  32

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ