Συναγερμός στην Ευρώπη: Κοσοβάρος τζιχαντιστής επέστρεψε με 400 πιστούς στρατιώτες

Ο αλβανικής καταγωγής Lavdrim Muhaxheri, πρώην στρατιώτης του ΝΑΤΟ και ο στρατός του ετοιμάζουν μαζικές επιθέσεις στη Γηραιά Ήπειρο

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι διεθνείς μυστικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας που θέλει τον αιμοδιψή Κοσοβάρο τζιχαντιστή
, Lavdrim Muhaxheri να έχει επιστρέψει στη βάση του, μαζί με 400 από τους πιο πιστούς στρατιώτες του, οι οποίοι πολεμούσαν τις δυτικές δυνάμεις στη Συρία, πριν τη μερική αποκαθήλωση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρώην στρατιώτης του
ΝΑΤΟ
και νυν εκ των εκτελεστών του ISIS, διαθέτει δικό του στρατό, τον οποίο συντηρεί με κονδύλια που προέρχονται από την εμπορική δραστηριότητα του τρομοκρατικού δικτύου, με αντάλλαγμα τις πολεμικές του ικανότητες. Το 2012 αναχώρησε με τον στρατό του για τη Συρία, όπου δραστηριοποιήθηκε έντονα τόσο σε επίπεδο μάχης, όσο και σε επίπεδο προπαγάνδας.



Η επιστροφή του Lavdrim Muhaxheri σε ευρωπαϊκό έδαφος επισημάνθηκε από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και επιβεβαιώθηκε από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις. Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία, ένας μεγάλος αριθμός των στρατιωτών του επέστρεψαν στην Ευρώπη ως πρόσφυγες και είναι άγνωστο πώς συνέχισαν την πορεία τους μέχρι τον προορισμό τους και πού κατέληξαν.

Ο Lavdrim Muhaxheri είναι γνωστός και ως Αμπού Αμπντουλάχ ο Κοσοβάρος και είναι αλβανικής καταγωγής. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ομάδες σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη και να προβεί σε μαζικές τρομοκρατικές ενέργειες, δίχως να έχει διευκρινιστεί πού και πότε. Ο αριθμός των ατόμων που τον έχουν ακολουθήσει υπολογίζονται από 300 έως 400.



Μαζί με τον Κοσοβάρο τρομοκράτη, στην Ευρώπη εικάζεται ότι βρίσκεται και ο υπαρχηγός του, επίσης εκ των κεφαλών του ISIS, Ριντβάν Χακίφι, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» αρκετών διεθνών τρομοκρατικών χτυπημάτων. Μία από τις ενέργειες που «χρεώθηκαν», ήταν η επίθεση στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Αλβανίας με το Ισραήλ, η οποία αποτράπηκε και η επίθεση σε σερβική ορθόδοξη εκκλησία. Μετά την αποκάλυψη των παραπάνω σχεδιασμένων ενεργειών, συνελήφθησαν τουλάχιστον 19 άτομα, τα οποία κατηγορήθηκαν ότι συνδέονταν με το δίκτυο του Κοσοβάρου πρώην στρατιώτη του ΝΑΤΟ και νυν στρατηγού του ISIS.

Παρ' ότι η έκθεση της ιταλικής μυστικής υπηρεσίας εστάλει επισήμως στις αρχές του Κοσόβου, οι τελευταίες αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε έρευνα, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά με τη στάση τους. Ωστόσο, οι διεθνείς αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή και προσπαθούν να εντοπίσουν τον Κοσοβάρο τζιχαντιστή, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr