Τρία παραμύθια... για 3 ετών παιδιά!

Τρία παραμύθια... για 3 ετών παιδιά!

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων θα βρείτε τρεις νέες εκδόσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για μικρά παιδιά φτιαγμένες από Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους

Τρία παραμύθια... για 3 ετών παιδιά!
Κανείς δε μπορεί να μπει μέσα στο μυαλό ενός παιδιού κι ας έχει περάσει από αυτή τη θέση. Το όνειρο κυριαρχεί, η ελπίδα τρέφεται, και μόνο η αγάπη ζει παντοτινά δίνοντας τη δύναμη στην κάθε παιδική ψυχή να ανακαλύπτει. Μια μικρή περιήγηση στις αδυναμίες των παιδιών μέσα από τρεις επιλογές βιβλίων που απευθύνονται σε παιδιά από τριών ετών και άνω από Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους.
 
Ο Σαλιγκαγκάριν πάει στ’ άστρα του Νίκου Παναγιωτόπουλου με εικονογράφηση του Αλέκου Παπαδάτου
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Κλείσιμο

Πρωταγωνιστής ο Σαλιγκαγκάριν. Ένα ανυπάκουο, ανήσυχο και πεισματάρικο σαλιγκάρι, ξεκινάει ένα μεγάλο και ριψοκίνδυνο ταξίδι, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, προκειμένου να δει τον κόσμο πέρα από τα μαρούλια όπου γεννήθηκε και μεγαλώνει… Εκεί έξω, στα άγνωστα κι απάτητα, κανείς δεν τον διαβεβαιώνει πως θα βγει κερδισμένος. Εκείνος όμως είναι σίγουρος. Και η τύχη βοηθά τους τολμηρούς.
Ένα παραμύθι γραμμένο για τη σοφία και την τόλμη καθώς και την ικανότητα να αναζητά ο καθένας κάθε μέρα κάτι περισσότερο.

Η χιονονιφάδα
που αγάπησε το καλοκαίρι του Χρήστου Δασκαλάκη με εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη
Εκδόσεις Άγκυρα

Μέσα σε 32 σελίδες συνυπάρχουν ιστορίες που διδάσκουν τα παιδιά και μια εξαιρετική εικονογράφηση. Η ιστορία αποτελείται από τον Νικόλα και την Ευτυχία, οι οποίοι αγαπούσαν πολύ το χιόνι και έπιασαν μια χιονονιφάδα κλείνοντάς τη μέσα σε ένα γυάλινο βάζο. Τα παιδιά όμως σκέφτηκαν πως ό,τι αγαπάς δεν το φυλακίζεις. Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου από την παιδαγωγό Εύη Μαραμή: «Η ιστορία θα δημιουργήσει τα ερεθίσματα αυτά που θα οδηγήσουν το παιδί στην εξερεύνηση, ανακάλυψη, κατανόηση και τελικώς μάθηση».

Τα ζώα του αγροκτήματος της Μαρίας Μανιέρου
Εκδόσεις Σαββάλας

«Τα ζώα του αγροκτήματος» περιέχουν "Μικρά διδακτικά παραμύθια", τα οποία «περνούν στους μικρούς αναγνώστες, με τρόπο απλό και τρυφερό, διαχρονικές αξίες, όπως η φιλία, το θάρρος, η αγάπη για τη φύση, η καλοσύνη, η υπομονή, η γενναιοδωρία κ.α. Μέσα σε 48 σελίδες πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν πολλά ζωάκια όπως "Ο πίπης ο ποντικός", "Η ντροπαλή πυγολαμπίδα", "Η ροζ προβατίνα" κ.α.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πληροφορίες για γονείς και εκπαιδευτικούς για την καλύτερη διδακτική αξιοποίηση των παραμυθιών καθώς και πίνακας με τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο και σε ποια παραμύθια αντιστοιχούν αυτά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης