Η ΤΕΡΝΑ τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο «Platinum» για το έργο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)» |
Επικαιρότητα

Ποιοι βραβεύτηκαν στα «Concrete Awards» για το 2019

Συμμετείχαν οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, ενώ τα έργα που βραβεύτηκαν αποτελούν τα πλέον εμβληματικά έργα υποδομής και κτίρια σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου
Protagon Team

Τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων κατασκευαστικών και μελετητικών εταιρειών της Ελλάδας, κορυφαίοι Έλληνες ακαδημαϊκοί από πολυτεχνικές σχολές της χώρας, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών δομικών υλικών και δημοσιογράφοι, συναντήθηκαν χθες, Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, στο Sofitel Airport Luxury Hotel, στην τελετή απονομής των Concrete Awards 2019, τα πρώτα βραβεία που δημιουργήθηκαν για να αναδείξουν την αριστεία στα έργα από σκυρόδεμα.

«Στην αίθουσα αυτή είμαστε απόψε συγκεντρωμένοι αυτοί που συνθέτουν την καρδιά της βιομηχανίας κατασκευών της χώρας. Πανεπιστημιακοί, μελετητές, κατασκευαστές συγκροτούν τον πυρήνα της βιομηχανίας αυτής που πριν από μια δεκαετία συνεισέφερε το 12% του Α.Ε.Π. στην οικονομία και που πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξαναπάρει τη θέση της στο οικονομικό γίγνεσθαι» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ, Γιώργου Πενέλη.

Τα έργα που απέσπασαν τις κορυφαίες διακρίσεις στα Concrete Awards ξεχώρισαν τόσο σε επίπεδο μελέτης, όσο και σε επίπεδο κατασκευής για τη λειτουργικότητα, την πρωτοτυπία, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ικανοποίηση των τελικών πελατών και χρηστών των έργων αυτών. «…τα Concrete Awards αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία αναγνώρισης και διάκρισης της καινοτομίας στα κατασκευαστικά έργα, εξασφαλίζοντας ένα βραβείο, το οποίο θα αποτελέσει εργαλείο μάρκετινγκ και θα ισχυροποιήσει τη θέση των νικητών στην αγορά» τόνισε.

Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας συμμετείχαν στα Concrete Awards ενώ τα έργα που βραβεύτηκαν αποτελούν τα πλέον εμβληματικά έργα υποδομής και κτίρια σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, όπως το Κατάρ και η αφρικανική ήπειρος.

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο Θεοδόσιος Τάσιος ανέβηκε στο βήμα, παραλαμβάνοντας τιμητική βράβευση για το σύνολο της προσφοράς του στον ακαδημαϊκό και κατασκευαστικό κλάδο και έκανε λόγο για μια «ρωμαλέα συγκίνηση» αφού «όλος ο κατασκευαστικός κλάδος είναι εδώ απόψε».

Τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά τους στον κλάδο έλαβαν επίσης ο Σταμάτης Σταθόπουλος και ο Γιάννης Ανδρόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί πραγματικά ο κατασκευαστικός κλάδος προβάλλεται, διεκδικεί τα βραβεία του, τιμάται, βραβεύεται, και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα. Και αρχίζουμε και παίρνουμε τη θέση που μας αξίζει» ανέφερε ο εκ των μελών της Κριτικής Επιτροπής, Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ Μιχαήλ Δακτυλίδης, εκφράζοντας μάλιστα την προσδοκία «στην επόμενη βράβευση να έχουμε περισσότερη θεαματικότητα και από το Master Chef.

Τα βραβεία

Πλατινένια βράβευση για το εμβληματικό έργο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» απέσπασε η ΤΕΡΝΑ, αφού ήταν το πρότζεκτ που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των αξιολογήσεων της Κριτικής Επιτροπής.

Χρυσές βραβεύσεις κέρδισαν οι εταιρείες: ΤΕΡΝΑ, AVAX, ΑΔΚ Σύμβουλοι Μηχανικοί – Ανδριάνης & Συνεργάτες, ΕΡΓΟΣΤΗΛ, MYTILINEOS, Silver PaLM, ΕΘΝΟΚΑΤ και οι κοινοπραξίες JOINT VENTURE SALINI IMPREGILO S.p.A. – TERNA και Κ/Ξ Ν. & Κ. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ – ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ.

Ανάμεσα στα κορυφαία έργα βρέθηκαν η Ολυμπία Οδός, οι γέφυρες Τσακώνας και Γούρνες-Χερσόνησος, η σήραγγα Καλλίδρομος στην Τιθορέα, η επέκταση της γραμμής 3 της Αττικό Μετρό, οι μαρίνες Αγίας Νάπας και Λεμεσού στην Κύπρο, η μελέτη λιμενικών εγκαταστάσεων για το Um Alhoul του Κατάρ, η νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, το Qatar Foundation Stadium, το Golden Hall, το ξενοδοχείο Euphoria Retreat κ.ά.

Το έργο «Golf Clubhouse Navarino Bay» στην Π.Ο.Τ.Α. Πύλου (Costa Navarino) έλαβε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Hospitality and Cultural Projects – Recreation Centers»

Επτά βραβεία απέσπασε συνολικά η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα, η ΤΕΡΝΑ έλαβε τις ακόλουθες διακρίσεις:

  1. Ως μέλος της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ – Salini Impregilo, τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο «Platinum» για το έργο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)», συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές.
  2. Για το ίδιο έργο απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Hospitality and Cultural Projects-Cultural Sites».
  3. Επίσης για το έργο «ΚΠΙΣΝ» έλαβε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Innovation in concrete composition, structure, form or technology».
  4. Για τον Πύργο Ψύξης της Μονάδας V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Transportation and Ground Engineering Projects, Power Supply and Distribution Network».
  5. Η Γέφυρα Τσακώνας τιμήθηκε επίσης με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Transportation and Ground Engineering Projects, Roads, Bridges and Tunnels».
  6. Το έργο «Golf Clubhouse Navarino Bay» στην Π.Ο.Τ.Α. Πύλου (Costa Navarino) έλαβε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Hospitality and Cultural Projects – Recreation Centers».
  7. Στην κατηγορία «Transportation and Ground Engineering Projects-Coastal and Marine Structures», η εταιρεία τιμήθηκε με το χάλκινο βραβείο για το έργο της Μαρίνας της Αγίας Νάπας στην Κύπρο.

Τα έργα που βραβεύτηκαν ξεχώρισαν για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας τους, την καινοτομία και τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών.