Στις φυλακές Αλικαρνασσού οι “Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα”

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Θεατρικές παραστάσεις που θα δοθούν στα καταστήματα κράτησης στο νησί, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την ψυχαγωγία των κρατουμένων, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους και τη δημιουργία διόδων επικοινωνίας με την κοινωνία.

Το θεατρικό έργο που έχει επιλεγεί να παρουσιαστεί είναι η κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία του Μάνου Μανιά.

Οι παραστάσεις θα δοθούν  σήμερα στο κατάστημα κράτησης Αγιάς και  αύριο στο αγροτικό κατάστημα κράτησης στα Χανιά.

Στο κατάστημα κράτησης Αλικαρνασσού, η παράσταση θα δοθεί στις 7 Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε χθες  η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη  “Αγκαλιάζουμε, προωθούμε τέτοιες προσπάθειες, θεωρούμε σαν Περιφέρεια Κρήτης ότι το θέατρο αποτελεί πολιτισμική «τροφή», είναι βασικός πυλώνας για τη σύγχρονη κοινωνία μας, και σε αυτό θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και οι έγκλειστοι».

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τις διοικήσεις, το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης, όπως επίσης τον προϊστάμενο και το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης ανέφερε, ότι, στην παράσταση που θα δοθεί στο κατάστημα κράτησης στην Αγιά, θα παραβρεθεί και ο γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, επικροτώντας τις παραστάσεις, ούτως ώστε η καλή πρακτική να υλοποιηθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει