Ελληνική Αγωγή: Η σχολή του Άδωνι Γεωργιάδη διάβασε αρχαία ελληνικά σε σκυλάκια

Ελληνική Αγωγή: Η σχολή του Άδωνι Γεωργιάδη διάβασε αρχαία ελληνικά σε σκυλάκια

Αρχαία ελληνικά σε σκύλους διάβασαν παιδάκια στην Ελληνική Αγωγή, τη σχολή του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Χαμός στο Twitter

Αυτό που είδαμε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν ήταν τελικά ευρηματικό “τρολάρισμα” αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Και αφορούσε τη σχολή του Άδωνι Γεωργιάδη, την “Ελληνική Αγωγή”, η οποία οργάνωσε ανάγνωση αρχαίων ελληνικών κειμένων σε σκύλους.

Για την ακρίβεια επρόκειτο για παιδική ανάγνωση, όπως μας ενημέρωσε το επίσημο account της Αγωγής στο Twitter.

Όπως ανακοίνωσε:

“Μία υπέροχη εκδήλωση – Παιδική Ανάγνωση σε σκύλους ακροατές – μόλις ολοκληρώθηκε! Οι μαθητές μας διάβασαν σε γλυκύτατα και υπομονετικά σκυλάκια, αποσπάσματα από την αρχαία ελληνική γραμματεία. Μία εξαιρετική πρωτοβουλία που θα μας μείνει αξέχαστη!”.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter άλλωστε, η Ευγενία Μανωλίδου καλούσε τους μικρούς φίλους του συζύγου της στην εκδήλωση.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε σε συνεργασία με το Give me a Paw και έλαβε χώρα στο “Organic Bistro Restaurant – Nice n Easy”.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου για την εκδήλωση:

“Το πρόγραμμα Give me a Paw στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνιακής και αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών, χρησιμοποιώντας σαν κίνητρο την επαφή με το σκύλο και φυσικά η εμπειρία είναι συναρπαστική!

Τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή και μη κρινόμενα καθώς διαβάζουν βιβλία σε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους «ακροατές», με τα αποτελέσματα να είναι θεαματικά!

Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά, ακόμη και εκείνα που είτε λόγω δυσλεξίας είτε από ιδιοσυγκρασιακή συστολή, αποφεύγουν να κάνουν ανάγνωση και να «εκθέσουν εαυτόν»- με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν δεσμούς αγάπης με το λογοτεχνικό κείμενο-, παρουσία σκύλου διαβάζουν αβίαστα γιατί αισθάνονται ότι δεν κρίνονται.

Οπότε είναι η καλύτερη ευκαιρία να απολαύσεις ένα υπέροχο, συγκινητικό, πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να υποστηρίξεις την δράση με αγάπη στα παιδιά και τα σκυλάκια!”.

Όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησε ένας καταιγισμός σχολίων στο Twitter:

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version