Ο γιατρός από το Νησί πάει μόνιμα στην Κρήτη

Στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής της μητέρας του, σκέφτεται να μετακομίσει μόνιμα ο Αλέξανδρος Λογοθέτης. Ο γιατρός που έφερε το φάρμακο στη Σπιναλόγκα, σύμφωνα με το σενάριο της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, έχει ανακαλύψει το δικό του γιατρικό για την ηρεμία και την ποιότητα της ζωής του.

Ο γιος του ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη ύστερα από μια πορεία 20 χρόνων στο θέατρο και τον κινηματογράφο δηλώνει έτοιμος να γυρίσει σελίδα και να ξεκινήσει καινούργια ζωή μακριά από την Αθήνα. Θα εγκατασταθεί στο σπίτι της μητέρας του, της ψυχαναλύτριας και συγγραφέως Ευτυχίας Καλλιτεράκη, στα Χανιά.

«Εργάζομαι είκοσι χρόνια ως ηθοποιός και νομίζω ότι μπορώ να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για να ζήσω στην Κρήτη. Το να φέρω κάποιους να δουλέψουμε εκεί για μια παράσταση την οποία θα ανεβάσουμε πρώτα στο νησί και μετά θα φέρουμε και στην Αθήνα θα ήταν το ιδανικό» εξομολογείται στην «Espresso». Και δεν είναι ο μόνος! Πολλοί συνάδελφοί του άρχισαν και σκέφτονται σοβαρά τη φυγή από την πρωτεύουσα, αφού «η ζωή εδώ αρχίζει και γίνεται ανυπόφορη».

«Πολύς κόσμος θέλει να φύγει από την Αθήνα, αλλά δεν μπορεί. Εάν κάποτε η Πολιτεία βοηθήσει και δώσει κίνητρα για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν μακριά από την πρωτεύουσα, τότε θα έχουμε μεγάλη αποκέντρωση! Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούν να παραμένουν εδώ, γιατί βρίσκουν να κάνουν ένα μεροκάματο, αλλά κι αυτό είναι μεροκάματο του τρόμου!» λέει ο Αλέξανδρος Λογοθέτης και συμπληρώνει:

«Εάν ήμουν ζωγράφος ή μουσικός, θα είχα φύγει σίγουρα! Νομίζω ότι οι περισσότεροι Ελληνες έχουν αυτή την ευκαιρία, γιατί όλοι έχουν μια βάση κάπου αλλού. Το θέμα είναι πώς το εκμεταλλεύεται κανείς».

Γιατί επιλέγει τα Χανιά; «Εκεί βρίσκεται το σπίτι της μητέρας μου. Εκεί με πήγαινε από μικρό παιδάκι για διακοπές κι έτσι αγάπησα την Κρήτη. Στη Λευκάδα, που είναι ο τόπος καταγωγής του πατέρα μου, πήγα μόνο μία φορά, γι’ αυτό και δεν έχω δεθεί συναισθηματικά» λέει και στέλνει το δικό του μήνυμα: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να απεγκλωβιστούν από αυτή την πόλη και να βρουν άλλους, καινούργιους τρόπους για να επιβιώσουν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα