Μ. Παγώνη: Ένας εμβολιασμένος δεν θα μπει ποτέ σε ΜΕΘ

«Ένας εμβολιασμένος πρέπει να κατανοήσει ότι δεν θα μπει ποτέ σε ΜΕΘ», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξηγώντας ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας ακόμα και σε περίπτωση που νοσήσουν. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι ακόμη χαμηλά, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κόσμος θα σπεύσει να εμβολιαστεί, δεδομένου ότι θα γίνει αντιληπτό πως η κατάσταση δυσκολεύει εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα. 

Καθώς στη χώρα μας παρατηρείται πλέον αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη δέλτα, οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η κ. Παγώνη επισήμανε ότι η μετάλλαξη δέλτα, όπως έχει παρατηρηθεί από τα κρούσματα της στο εξωτερικό, χτυπά κυρίως ηλικίες κάτω των 40. «Οι νέοι μας λοιπόν θα εμβολιαστούν πριν φύγουν για τις διακοπές τους», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση δεν έχει πρόθεση να πανικοβάλλει τους πολίτες. 

«Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα πίσω», υπογράμμισε.