ROLE MODELS

Simone Biles: Το «παιδί θαύμα» της παγκόσμιας γυμναστικής μηνύει την Ολυμπιακή Επιτροπή για σεξουαλική κακοποίηση

AP Photo Matthias Schrader)

Η 23χρονη Simone Biles, μία από τις πιο σημαντικές αθλήτριες του κόσμου, υπέβαλε μήνυση κατά της αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και της ομοσπονδίας γυμναστικής της χώρας της. Μαζί της, 139 ακόμα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Simone Biles έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον γιατρό της

Η Αμερικανίδα Biles, το κορίτσι φαινόμενο με τα 30 ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια που δεν σταματάμε να χαζεύουμε με το στόμα ανοιχτό για τις σχεδόν υπεράνθρωπες ικανότητές της στην ενόργανη γυμναστική, υπέγραψε κοινή μηνυτήρια αναφορά προς όλους όσοι κάλυπταν για χρόνια τον γιατρό της Εθνικής Ομάδας, Larry Nassar. O Nassar έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε πάνω από 250 γυναίκες και νεαρές κοπέλες από το 1992 έως και το 2015, οπότε και καταδικάστηκε σε πολλά χρόνια φυλάκισης. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η Biles.

Ωστόσο, για το θαυματουργό κορίτσι από το Τέξας που σαρώνει με τις επιδόσεις της τίποτα δεν τελείωσε με την καταδίκη του Nassar, καθώς σύμφωνα με την ίδια και τα υπόλοιπα θύματα, υπήρχαν άτομα που για καιρό κάλυπταν τον γιατρό και φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ατιμωρησία του εδώ και χρόνια. Μάλιστα τόσο η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ όσο και η Ομοσπονδία Γυμναστικής πρότειναν εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 215 εκατ. δολαρίων σε 7 γυμνάστριες που είχαν καταγγείλει τον ασυνείδητο γιατρό, o oποίος, όμως δεν έγινε ποτέ δεκτός από εκείνες. Η Biles, καθώς και οι υπόλοιπες survivors του Nassar έχουν τιμηθεί για το θάρρος τους με το βραβείο Arthur Ashe Courage. Όπως έχει δηλώσει η ίδια η αθλήτρια, ο άντρας αυτός άρπαξε από εκείνη ένα κομμάτι της, που δεν θα πάρει ποτέ πίσω.