gal-yosef-η-3d-έκθεση-του-ταξιδεύει-στη-μύκονο-186980

Ο Gal Yosef, ένας καλλιτέχνης εξειδικευμένος στο 3D κατάγεται από το Ισραήλ και αυτό το μήνα εκθέτει τα έργα του στην γκαλερί Eden του Nammos Village. Δεν χορταίνεις να τα βλέπεις. Ήρωες όπως η Hello Kitty και ο Donald Duck αγκαλιάζουν τσαντάκια και αξεσουάρ φετίχ της μόδας της Dior, Louis Vuitton και άλλων μεγάλων οίκων μόδας. Ο Gal έχει δημιουργήσει μια σειρά τρισδιάστατων γελοιογραφιών, έργων τέχνης παλιών και υπέροχων χαρακτήρων, όπως οι Mickey Mouse, Bugs Bunny. Με μοναδική δεξιοτεχνία έφερε αυτούς τους υπέροχους χαρακτήρες στη ζωή σε μερικές  ξεκαρδιστικές συνθέσεις με εκτυφλωτική ευκρίνεια.

Gal Yosef: Η 3D έκθεση του ταξιδεύει στη μύκονο-1

Το περσινό καλοκαίρι, έλαβε προσφορά από μια από τις μεγαλύτερες γκαλερί στον κόσμο που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τους πιο δημοφιλείς και επιτυχημένους καλλιτέχνες στον κόσμογια να πουλήσει τα έργα τέχνης της σειράς, ως εκτυπώσεις και αγάλματα.  « Η σκληρή δουλειά, αποδίδει και η ικανοποίηση είναι ατελείωτη, γι ‘αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά» είχε πει τότε. Άρχισε να μαθαίνει 3D σε πολύ νεαρή ηλικία, περίπου δεκατριών ετών, και αυτό του έδωσε το πλεονέκτημα να είναι επαγγελματίας από τόσο μικρός. Στα 27 του χρόνια,  διαθέτει ήδη ένα πολύ επιτυχημένο στούντιο με 20 υπαλλήλους, που ονομάζεται Fuzion Studio, μια παγκόσμια βάση 3D & animation στο Ισραήλ.

Gal Yosef: Η 3D έκθεση του ταξιδεύει στη μύκονο-2

Μπορείς να μου μιλήσεις με λίγα λόγια για την έκθεσή σου στη Μύκονο;

Είμαι ο βασικός καλλιτέχνης του Nammos Mykonos 2021, με εκθέματα σε όλο το νησί, στις πιο αποκλειστικές τοποθεσίες. Αν και είναι η πρώτη μου έκθεση, θα γίνει στη μεγαλύτερη γκαλερί της Ελλάδας. Η πρώτη μεγάλη είσοδος στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ως μέρος της έκθεσης o ράπερ Α Boogie Wit Da Hoodie , θα συνεργαστεί μαζί μου και θα κάνει το δικό του σόου.

Τι σε εμπνέει;

Η παιδική μου ηλικία, τα τηλεοπτικά προγράμματα και οι ταινίες που παρακολουθούσα, τα μοναδικά πράγματα που είχαν σημασία για μένα όταν ήμουν παιδί. Από τότε πίστευα ότι η αγάπη που είχα για χαρακτήρες όπως τα Πόκεμον ή ήρωες της Ντίσνεϊ και της Pixar ήταν διαφορετική από αυτή άλλων παιδιών. Η έμπνευση για τα ρούχα που σχεδιάζω προέρχεται από το σπίτι μου, η οικογένεια μου ασχολείται με τη μόδα εδώ και 30 χρόνια. O ξάδερφός μου παντρεύτηκε την εγγονή του ιδιοκτήτη της Hermes, οπότε η μόδα ήταν πάντα γύρω μου.

Gal Yosef: Η 3D έκθεση του ταξιδεύει στη μύκονο-3

Όταν ήσουν παιδί έπαιζες με Πόκεμον; Αυτά ήταν οι ήρωές σου;

Θυμάμαι σαν χθες να χτίζω ένα τεράστιο παιχνιδόκοσμο στο δωμάτιό μου, αναμειγνύοντας των κόσμο των Ηρώων, τα Πόκεμον, την Ντίσνεϊ, όλα μαζί σε διαφορετικές περιπέτειες. Τα στοιχεία αυτού του κόσμου προέρχονταν από κομμάτια φυτών, πέτρες που έβρισκα έξω από το σπίτι μου και με αυτές έχτιζα κάστρα με τις ώρες. Ήταν αυτό που με βοηθούσε να συγκεντρώνομαι και να ονειρεύομαι και να ζωντανεύω τα πάντα, αυτοί οι φανταστικοί χαρακτήρες που έβλεπα δίπλα μου και μαζί τους τα πάντα γίνονταν περιπέτεια. Μπορεί να σχεδίαζα τις ιστορίες τους για μέρες, προσπαθώντας να τους κάνω αληθινούς.

Gal Yosef: Η 3D έκθεση του ταξιδεύει στη μύκονο-4

Τι κάνει ένας 3D artist;

Είναι ένας multitasking καλλιτέχνης που εκφράζεται μέσα από διαφορετικές τεχνοτροπίες και τρόπους έκφρασης, από τη γλυπτική στη ζωγραφική και το φωτισμό, όλα σε ψηφιακή μορφή. Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης που κάνει τα πάντα, η «νέα γενιά της τέχνης», κυρίως στις ταινίες και στο gaming. Επιλέγω να μην ασχοληθώ με τη βιομηχανία των παιχνιδιών ή του κινηματογράφου αλλά να χρησιμοποιήσω τις ικανότητές μου για να αλλάξω τον τρόπο που εκτιμάται ή τρισδιάστατη τέχνη.

Πες μου μερικά πράγματα που σου αρέσουν στη Μύκονο.

Μου αρέσουν τα πάντα, οι άνθρωποι, τα τοπία, η αίσθηση του αυθεντικού που αποπνέουν τα κτίρια αλλά κυρίως ο τρόπος που οι άνθρωποι εκτιμούν την τέχνη μου. Συνδυάζει τη διασκέδαση και την καλλιέργεια της Ίμπιζα και του Σεν Τροπέ. Τα έργα μου βρίσκονται παντού στο χωριό Νάμμος και η μείξη ανάμεσα σ’ αυτά και στην παραδοσιακή ατμόσφαιρα της Μυκόνου είναι απλά τέλεια!

Gal Yosef: Η 3D έκθεση του ταξιδεύει στη μύκονο-5

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες συνεργασίες σου με τους οίκους μόδας;

Αυτόν τον καιρό συνεργάζομαι με το Drew House του Justin Bieber, κάνω κάτι πολύ σημαντικό που δεν έχει ξαναγίνει. Και συνεργάζομαι με κάποια άλλα ηχηρά ονόματα, δεν μπορώ όμως να μιλήσω γι’ αυτό.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Θέλω να κάνω αυτό που ήδη κάνω σε μεγαλύτερη κλίμακα, γλυπτά 8 μέτρων και τεράστια prints, τεράστια events και εκθέσεις. Επίσης να συνεργαστώ με μεγάλα ονόματα της μόδας συνδυάζοντας τα ρούχα τους με την τέχνη μου, σε περιορισμένες εκδόσεις.

Gal Yosef: Η 3D έκθεση του ταξιδεύει στη μύκονο-6

Διαβάστε επίσης | Το Μεσογειακό Λονδίνο