tweed-σακάκι-είναι-η-πιο-fresh-τάση-του-φθινοπώρ-176812
©Saint Laurent

Η μεταβατική περίοδος που διανύουμε σίγουρα δυσκολεύει το στυλ μας, ειδικά τις πιο δροσερές βραδιές που νιώθουμε πως έχουμε ανάγκη από ένα ελαφρύ πανωφόρι. Το φθινοπωρινό layering έχει ταυτιστεί με τα τζιν τζάκετ, αλλά και τα δερμάτινα, ένα ακόμα στυλ όμως μας επανασυστήνεται αυτή τη σεζόν, ανανεωμένο και πολύ πιο cool. Το tweed σακάκι έχει ταυτιστεί με πιο αυστηρές εμφανίσεις ή και κλασικά ταγιέρ, το φθινόπωρο του 2021 είναι πολύ μοντέρνο, με απροσδόκητα χρώματα και παρουσιάζεται σε διαφορετικά μήκη και γραμμές, για να το προσαρμόσετε στην γκαρνταρόμπα σας.

Η Vogue συγκέντρωσε τις προτάσεις των οίκων για το φθινόπωρο 2021, που έδωσαν νέα διάθεση στο tweed σακάκι.

Tweed σακάκι: Είναι η πιο fresh τάση του φθινοπώρου-1
©Saint Laurent

Ο Anthony Vaccarello στην fall 2021 συλλογή του για τον Saint Laurent, συνδύασε το κλασικό τουίντ σακάκι με μίνι φούστες ή σορτς και ψηλές μπότες. Έδωσε στο tweed έντονα χρώματα όπως το μπλε, το φιστικί ή το κόκκινο, δημιουργώντας εμφανίσεις που συνδυάζουν τα 60s με τα disco 80s.

Tweed σακάκι: Είναι η πιο fresh τάση του φθινοπώρου-2
©pixelformula

Τη μεγάλη ανατροπή την συναντάμε φυσικά στην AW2021 collection της Chanel, ένας οίκος που έχει το tweed σακάκι στο DNA του. Αυτή τη σεζόν είναι cropped, συνδυάζεται με φαρδιά παντελόνια και bodysuits από δαντέλα, δείχνοντας πως μπορεί να ενταχθεί και σε grunge εμφανίσεις. Must λεπτομέρειες, οι ski μπότες και το σκουφάκι.

Tweed σακάκι: Είναι η πιο fresh τάση του φθινοπώρου-3
©Schiaparelli

Τα tweed ταγιέρ του οίκου Schiaparelli, είναι μίνι, εφαρμόζουν στο σώμα και συνδυάζονται με πολύ ψηλές δερμάτινες μπότες και λαμπερά κοσμήματα. Ένα look που θα υιοθετούσαμε και σε μια βραδινή έξοδο.

Tweed σακάκι: Είναι η πιο fresh τάση του φθινοπώρου-4
©pixelformula

Στην fall 2021 συλλογή του οίκου Giambattista Valli, τα tweed σακάκια είναι cropped, oversized και συνδυάζονται με μίνι φορέματα και platform μπότες, δείχνοντας πως ταιριάζουν ακόμα και σε πιο girly looks.

Tweed σακάκι: Είναι η πιο fresh τάση του φθινοπώρου-5
©pixelformula

Μια ακόμα σχεδιάστρια που πειραματίστηκε με το tweed ύφασμα είναι η Anna Sui, η οποία έδωσε 60s διάθεση στα outfits που παρουσίασε, μέσα από ψυχεδελικά μοτίβα.

Διαβάστε επίσης | Πουκάμισο και τζιν παντελόνι: Τα street style looks που θα αντιγράψουμε