Μενού

Η αντιεπιστημονική τρομολαγνεία του κ. Κούβελα

Ρεσιτάλ μπουρδολογίας με πιθανό σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου και την αποτυχία της εμβολιαστικής προσπάθειας

Έχουν διαψευστεί σχεδόν όλες οι προβλέψεις του, όμως κάποιοι δίνουν ακόμα βήμα στον κ. Κούβελα - και το ΑΠΘ κάνει την πάπια.

Είναι από τους επικινδυνότερους για τη δημόσια υγεία. Καθηγητής στο Α.Π.Θ. Παρότι διαψεύστηκε σχεδόν σε κάθε πράγμα που είπε απ’ την αρχή της πανδημίας, συνεχίζει καθημερινά.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει στροφές, και παρότι έκανε το εμβόλιο της Pfizer, μετά την κατακραυγή απ’ τους αντιεμβολιαστές φανς τους επέστρεψε πάλι στις αντιεπιστημονικές του ρίζες.

Πρόσφατα τον βγάζει και η τηλεόραση της ΕΡΤ (γιατί;!), το Mega και άλλοι, και πολλοί υποψιάζονται ότι δεν βγαίνει για να ενημερώσει τον κόσμο αλλά για να κάνει προεκλογική καμπάνια για να βγει βουλευτής, με το κόμμα Τράγκα στο οποίο έχει ενταχθεί.

Μαζεύει ψήφους; Προσπαθεί να σαμποτάρει την εμβολιαστική προσπάθεια (αφού φυσικά πρώτα έκανε ο ίδιος το εμβόλιο και προστατεύεται;).

Ας θυμηθούμε εν συντομία ποια είναι η περίπτωσή του.

Καταρχάς είναι ο καθηγητής που επηρέασε όσο κανένας διάφορο κόσμο σχετικά με το «μαγικό φάρμακο για τον κορωνοϊό που μας κρύβουν». Από τον Παύλο Πολάκη του ΣΥΡΙΖΑ (μέσα στη Βουλή μάλιστα!) μέχρι τον παντογνώστη Γρηγόρη Πετράκο, πολλοί βασίστηκαν στα λεγόμενά του για να αποδείξουν ότι η Ελλάδα δεν φέρνει το θαυματουργό φάρμακο, είτε γιατί είναι άχρηστη και αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει, ή επειδή θέλουν να μας υποχρεώσουν να κάνουμε το εμβόλιο.

Όπως είχαμε δείξει πρόσφατα: 1) Το φάρμακο δεν ήταν ακριβώς θαυματουργό και δεν είχε περάσει τη Φάση ΙΙΙ (άρα όσοι ανησυχούν για παρενέργειες εμβολίου θα έπρεπε να ανησυχούν πενταπλά για παρενέργειες φαρμάκου), παρόλα αυτά 2) Είχε ήδη έρθει στην Ελλάδα και είχαν ξεκινήσει οι δοκιμές, 3) Δεν υπήρχαν δόσεις για να αγοράσει καμία χώρα του κόσμου πλην των ΗΠΑ που είχαν προαγοράσει όσες (μάλλον λίγες) υπήρχαν, 4) Δεν θα υπήρχαν σύντομα δόσεις για κανέναν γιατί οι εταιρίες δυσκολεύονται πολύ να τις φτιάξουν άρα θα πάρει αρκετό καιρό.

Εκτός όμως από υποστηρικτής ενός φαρμάκου που δεν είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές του και δεν πωλείται ακόμα, είχε κάνει πολλές προβλέψεις για τα εμβόλια, που βοήθησαν να γιγαντωθεί το κίνημα εναντίον τους.

Όλες έπεσαν έξω.

Πχ.

(Εντωμεταξύ υπάρχει για τον Έμπολα, και μάλιστα δύο, και μάλιστα μεγάλης αποτελεσματικότητας!)

Το εμβόλιο που δεν θα έβγαινε ποτέ κι αν έβγαινε θα είχαμε τις δόσεις σε μια δεκαετία, το υπολόγιζε τελικά για Νοέμβριο του 2021. Εντωμεταξύ ήρθε τον Δεκέμβριο του ’20.

Αυτή η δήλωσή του διαψεύστηκε την ίδια κιόλας μέρα!

Και η αγαπημένη μου ανάρτηση!

Όταν έχει πέσει σε τόσα πράγματα έξω (παίρνοντας στο λαιμό σου ένα σωρό κόσμο που μοιραζόταν τις προβλέψεις και τα βίντεο των εκπομπών στις οποίες συμμετείχες), και δεν έχεις κάνει ποτέ καμία αυτοκριτική ή δεν έδωσες καμία εξήγηση -πχ. τότε πιστεύαμε με βάση τα στοιχεία ότι θα γίνει αυτό, όμως άλλαξαν τα δεδομένα με τον x τρόπο- πώς είναι δυνατόν να δίνεται τόση σημασία στα λεγόμενά σου;

Ήταν δυνατόν, επειδή τα λεγόμενά του ικανοποιούσαν συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Με το που είπε ότι το Pfizer είναι ασφαλές (βασίστηκε στα επιβεβαιωμένα στοιχεία που έχουν όλοι) οι φανς του τον έκραξαν, οπότε ξανάλλαξε τροπάριο.

Με τρελά μαθηματικά αφήνει να εννοηθεί ότι πεθαίνει ένας στους 10.000 που κάνουν το εμβόλιο -πράγμα που δεν βασίζεται πουθενά επειδή απλούστατα ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

Το Α.Π.Θ. σιωπά. Και τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας του δίνουν βήμα:

Προχτές στο Mega

Ξανά, και ξανά και ξανά.

Το περασμένο Σ/Κ στην ΕΡΤ

Και μάλιστα του δίνουν βήμα (και εμμέσως στο κόμμα Τράγκα) εν μέσω μιας φονικής πανδημίας και μιας υπερπροσπάθειας να βγούμε απ’ αυτήν μέσω του εμβολιασμού.

Προτιμώ να δώσω, για άλλη μια φορά, βήμα στον Νευρολόγο Γεράσιμο Γραμματικόπουλο, που βασίζεται πάντα στα αληθινά επιστημονικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Ο κ. Γραμματικόπουλος ανέβασε ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό βίντεο με τίτλο: «Covid-19: η αντιεπιστημονική τρομολαγνεία του κ. Κούβελα».

Ο υπότιτλος του βίντεο είναι: «Το ρεσιτάλ αντιεπιστημονικής μπουρδολογίας που δίνει τις τελευταίες μέρες ο κ. Κούβελας με εμφανέστατο σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου και την αποτυχία της εμβολιαστικής προσπάθειας δεν είναι απλά ανήθικο, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.»

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το αλλοπρόσαλλο ημερολόγιό μου απ’ τον εμβολιασμό (και τις παρενέργειες)