*

Το Netflix σταματά την υποστήριξη στο Apple AirPlay

Τη περασμένη εβδομάδα, η iOS εφαρμογή του Netflix σταμάτησε μυστηριωδώς την υποστήριξη για το Apple AirPlay, ισχυριζόμενη "τεχνικούς περιορισμούς".

(Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

H προσπάθεια της Apple για υποστήριξη third-party καναλιών είναι καλό προνόμιο για τους καταναλωτές, εκτός αν κάποιος θέλει να δει Netflix από το iPhone του στην τηλεόραση.

Τη περασμένη εβδομάδα, η iOS εφαρμογή του Netflix σταμάτησε μυστηριωδώς την υποστήριξη για το Apple AirPlay, ισχυριζόμενη "τεχνικούς περιορισμούς". Ωστόσο, η εταιρεία δεν είπε περισσότερα σχετικά με το πρόβλημα, βάζοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν το Netflix ξεκίνησε (μία ακόμα) κόντρα με την Apple. Μόλις τον περασμένο μήνα η Apple ανακοίνωσε το δικό της φιλόδοξο σχέδιο για "εισβολή" στον πόλεμο των streaming υπηρεσιών με το Apple TV+, το οποίο θα έρθει μέσω iOS update τον Μάιο.

Netflix Airplay 2

Το Netflix ισχυρίστηκε στο The Verge πως η Apple ευθύνεται για το συγκεκριμένο θέμα.

"Με την επερχόμενη υποστήριξη του AirPlay σε third-party συσκευές, δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσουμε τις συσκευές (τι είναι Apple TV και τι όχι)..." είπε το Netflix. "Γι αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την υποστήριξη του Netflix στο AirPlay, για να διασφαλίσουμε ότι συμβαδίζουμε με τα πρότυπα ποιότητας προβολής."

Η ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Αλλά υπονοεί ότι το πρόβλημα είναι λιγότερο τεχνικό και περισσότερο του Netflix που δεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το AirPlay με τις μη τηλεοπτικές συσκευές της Apple. Δεν έγινε καμία αναφορά από την εταιρεία για το αν προσπαθεί να διορθώσει το πρόβλημα. Προς το παρόν, οι πελάτες θα πρέπει απλώς να έχουν πρόσβαση στο Netflix μέσω της ενσωματωμένης εφαρμογής στις τηλεοράσεις τους ή μέσω της ροής πολυμέσων της Apple TV, ανέφερε η εταιρεία.

About Mike Viliotis