Η Epic χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια καθώς μάχεται να κερδίσει μερίδιο αγοράς από το Steam

Τα exclusives δεν είναι φθηνά.

Η Epic πρόκειται να χάσει τουλάχιστον 330 εκατομμύρια δολάρια στη μάχη της για να κερδίσει μερίδιο αγοράς από το Steam, κυρίως επειδή προσφέρει αποκλειστικά παιχνίδια και δωρεάν τίτλους στο Epic Games Store.

Όπως αναφέρθηκε από το PC Gamer, η νομική μάχη της Epic με την Apple μάς έδωσε μια εικόνα για το πόσα ξοδεύει η εταιρεία για την κατασκευή του Epic Games Store, συμπεριλαμβανομένου ότι δεσμεύτηκε περίπου 444 εκατομμύρια δολάρια σε προσφορές αποκλειστικότητας. Και αυτό το πόσο είναι για το 2020 μόνο. Οπότε σκεφτείτε και τις άλλες χρονιές.

Αυτά τα χρήματα ξοδεύτηκαν σε "ελάχιστες εγγυήσεις" για παιχνίδια που θα βρίσκονται αποκλειστικά στο Epic Games Store για ένα χρόνο. Δεδομένου ότι αυτά τα παιχνίδια δεν εμφανίζονται άμεσα στο Steam, η Epic προσφέρει αυτές τις εγγυήσεις ως προκαταβολή στους εκδότες εάν τα παιχνίδια τους πωλούν αρκετά για να το καλύψουν. Για παράδειγμα, η Epic πλήρωσε την 505 Games 10,45 εκατομμύρια δολάρια για την αποκλειστικότητα του Control το 2019.

Στην οικονομική έκθεση της Epic στο τέλος του έτους, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι παίκτες ξόδεψαν 700 εκατομμύρια δολάρια στο Epic Games Store το 2020, αλλά τα παιχνίδια τρίτων αντιστοιχούσαν μόνο σε 265 εκατομμύρια. Η Epic αποκαλύπτει πως δεν έχει βγάλει πίσω τα χρήματα των προκαταβολών ύψους 444 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πληρώσει στους εκδότες, και παρόλο που ορισμένες από αυτές τις προσφορές είναι σίγουρα για μελλοντικούς τίτλους, η Apple ισχυρίζεται ότι η Epic θα χάσει "τουλάχιστον 330 εκατομμύρια δολάρια σε μη ανασυγκροτημένο κόστος από τις ελάχιστες εγγυήσεις και μόνο", εάν προστεθούν επίσης οι συμφωνίες του 2019.

Οι προβλέψεις της Apple, οι οποίες μπορείτε να δείτε εδώ, υποδηλώνουν πως ο συνδυασμός δικαιωμάτων αποκλειστικότητας και όλα τα άλλα έξοδα, το Epic Games Store μπορεί να χάσει γύρω στα 600 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2021. Υποδηλώνει επίσης ότι το Epic Games Store δεν θα είναι κερδοφόρο μέχρι το 2027.

Αυτές οι εκτιμήσεις από την Apple προέρχονται από την περίληψη των επιχειρημάτων που σκοπεύει να προσφύγει στο δικαστήριο τον Μάιο του 2021, καθώς υπερασπίζεται την καταγγελία της Epic για αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η Epic έχει ήδη ανταποκριθεί σε αυτά τα ευρήματα και δήλωσε πως αναμένει το Epic Games Store θα αρχίσει να κερδίζει ετήσια κέρδη το 2023. Επιπλέον, ενώ η Apple ισχυρίζεται ότι η Epic "χάνει χρήματα", η Epic ισχυρίζεται ότι "επενδύει χρήματα" και ότι αυτό και το μερίδιο εσόδων 12% είναι όλα μέρος του σχεδίου για να τα βάλει με το θηρίο που ονομάζεται Steam.

"Το EGS δεν είναι ακόμη κερδοφόρο στην τρέχουσα κλίμακα και το στάδιο της ανάπτυξής του, επειδή έχει φορτώσει εκ των προτέρων το κόστος μάρκετινγκ και απόκτησης χρηστών για να κερδίσει μερίδιο αγοράς", διαβάζει η κατάθεση της Epic, επικαλούμενη τον CEO, Tim Sweeney.

Η Epic και η Apple πρόκειται να αντιμετωπίσουν σε δίκη η μια την άλλη στις 3 Μαΐου 2021, για ζητήματα που ξεκίνησαν όταν η Epic εφάρμοσε ένα σύστημα άμεσων πληρωμών στο Fortnite που παρακάμπτει το Apple App Store και το μερίδιο του 30%.

Η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το App Store και η Epic υπέβαλε αγωγή εναντίον της εταιρείας, ενώ ξεκίνησε επίσης την #FreeFortnite καμπάνια.

Για περισσότερα νέα από τον κόσμο του gaming μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Περισσότερα άρθρα
Σχόλια