Πόσα ρούχα πραγματικά χρειαζόμαστε για το νεογέννητο; Πρακτικός οδηγός για τις πρώτες αγορές.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι στο πρώτο μωρό πάντα ψωνίζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά περιττά έξοδα; Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να αγοράζετε μωρουδιακά ρουχαλάκια αλλά πρέπει να ξέρετε πότε πρέπει να σταματήσετε.

Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό για το ποια και πόσα ρουχαλάκια πρέπει να αγοράσετε τον πρώτο καιρό, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

Πρώτον, ξεκινήστε με τα βασικά:
9 ζιπουνάκια - Ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας και δύο έξτρα σε περίπτωση που έχετε κάποιο «μικρο-ατύχημα διαρροής πάνας»!

2 καπέλα - Είναι σημαντικό να κρατήσετε ζεστό το μωρό σας τον πρώτο μήνα. Όταν θα πλένετε το ένα θα φοράει το άλλο και εναλλάξ.

5 ζευγάρια καλτσάκια - Ακόμη και το καλοκαίρι πρέπει να είστε βέβαιοι ότι τα πόδια του μωρού σας είναι άνετα και ζεστά.

4 αλλαξιές ρούχα φορεματάκια ή παντελόνια μπλουζάκια - Ρούχα τα οποία θα φοράει το μωρό σας όταν το βγάζετε βόλτα και όταν δεν θα είστε μέσα στο σπίτι

7 Φορμάκια - Τα φορμάκια είναι απαραίτητα και ζεστά ειδικά για μέσα στο σπίτι. Όπως θα δείτε και αυτά είναι ένα για κάθε μέρα.

Προσθέστε ρούχα αν πρόκειται να γεννήσετε σε χειμερινό μήνα.

3 επιπλέον ζευγάρια κάλτσες - Τις χρειάζεστε ειδικά το χειμώνα για να μην παγώνουν τα πατουσάκια του.

2 ζευγάρια παντόφλες ή μαλακά παπούτσια - Αν και τα παπούτσια δεν είναι πραγματικά απαραίτητα μέχρι το μωρό σας να περπατήσει, το χειμώνα τα μωρά τα χρειάζονται για να τους κρατά ζεστά τα δαχτυλάκια.

4 παντελόνια ή φορμάκια- Προτιμήστε ύφασμα Fleece ή χοντρό βαμβακερό και προσέξτε να έχουν κουμπιά και μαλακό λάστιχο για να είναι άνετα και εύχρηστα.

2 ζακέτες - Αν και τις πρώτες μέρες δεν πρόκειται να βγείτε από το σπίτι, παρόλα αυτά όμως πρέπει να έχετε ζακετούλες για την στιγμή που θα κάνει την πρώτη του έξοδο. Τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το παιδί θα διατηρηθεί ζεστό.

1 χειμερινό μπουφάν ή υπνόσακο - Απαραίτητα για τα μωρά που γεννιούνται το χειμώνα και ειδικά σε περιοχές που υπάρχει συνεχής χιονόπτωση και βαθμού υπό το μηδέν.

Τι θα χρειαστείτε αν γεννήσετε τους καλοκαιρινούς μήνες.

1 καπέλο - Επιλέξτε ένα καπέλο που δεν θα πέφτει από το κεφάλι του παιδιού σας και όπου δεν θα μπορεί να το βγάλει εύκολα.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η κάθε γυναίκα και μέλλουσα μαμά, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το νοικοκυριό της και τη σειρά της μέσα στο σπίτι. Αν μια γυναίκα βάζει καθημερινά πλυντήριο θα μπορέσει να ακολουθήσει τον παραπάνω οδηγό, αν όμως μια γυναίκα έχει συνηθίσει να βάζει πλυντήριο κάθε τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να υπολογίσει με αυτή τη λογική τα πόσα ρούχα βρεφικά χρειάζεται.

Το ίδιο ισχύει και για τα «καλά» ρούχα. Ρούχα τα οποία είναι όμορφα για μια βόλτα, για έναν γάμο, για την εκκλησία. Αν μια οικογένεια έχει αρκετές υποχρεώσεις που την αναγκάζουν να βρίσκεται συνέχεια έξω, τότε θα χρειαστεί και τα αντίστοιχα ρούχα αν όμως δεν είναι τακτικές τέτοιου είδους έξοδοι, τότε μια με δύο αλλαξιές ρούχα αρκούν.

Τέλος να συμπληρώσουμε ότι η κάθε μαμά μπορεί να αγοράσει και κάτι που της αρέσει, μολονότι μπορεί να μην είναι πρακτικό και ευκολοφόρετο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved