Πρώτα απ' όλα η ασφάλεια

Το διαδίκτυο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εξερεύνηση, δημιουργία και συνεργασία. Και για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τον ιστό, είναι σημαντικό να παραμείνετε ασφαλείς. Είτε είστε νέος είτε έμπειρος χρήστης του διαδικτύου, οι συμβουλές και τα εργαλεία που θα βρείτε εδώ μπορούν να σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στον ιστό με ασφάλεια.

 • Ασφαλίστε τους κωδικούς πρόσβασής σας

  Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να διατηρήσετε ασφαλείς τις πληροφορίες σας.

  Διαβάστε περισσότερα

 • Σύνδεση και έξοδος

  Η σύνδεση στο Λογαριασμό σας Google είναι απλή και χρήσιμη – αλλά θα πρέπει να ξέρετε και πότε να αποσυνδέεστε.

  Διαβάστε περισσότερα

 • Διαχείριση πολλών λογαριασμών

  Πολλές συσκευές υποστηρίζουν πλέον πολλούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε ποιον λογαριασμό χρησιμοποιείτε και πότε τον χρησιμοποιείτε.

  Διαβάστε περισσότερα

 • Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας στο Gmail

  Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας παραμένει ασφαλής.

  Διαβάστε περισσότερα

 • Χρήση ασφαλών δικτύων

  Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όποτε συνδέεστε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο που δεν γνωρίζετε. Επίσης, ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή ρύθμιση του οικιακού σας δρομολογητή και του δικτύου Wi-Fi.

  Διαβάστε περισσότερα

 • Κλείδωμα οθόνης ή συσκευής

  Δεν θα φεύγατε ποτέ από το σπίτι σας χωρίς να κλειδώσετε την πόρτα, σωστά; Ανακαλύψτε για ποιον λόγο θα πρέπει να κλειδώνετε επίσης την οθόνη ή τη συσκευή σας.

  Διαβάστε περισσότερα

 • Διατηρήστε την ασφάλεια της συσκευής σας

  Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο συνηθισμένα σημάδια που υποδηλώνουν ότι η συσκευή σας έχει προσβληθεί από κακόβουλα προγράμματα, κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να βλάψει τη συσκευή ή το δίκτυό σας, και μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να προστατευτείτε.

  Διαβάστε περισσότερα

 • Ασφάλεια ηλεκτρονικών αγορών

  Καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες αρχίζουν να αγοράζουν προϊόντα στο διαδίκτυο, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές συμβουλές ασφάλειας κατά τις ηλεκτρονικές αγορές.

  Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία ασφάλειας

Ανακαλύψτε τις 5 πιο δημοφιλείς λειτουργίες ασφάλειας της Google που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οικογένειά σας ασφαλή στο διαδίκτυο.

Λογαριασμοί Google

Κάντε το Λογαριασμό σας Google ακόμη πιο ασφαλή

Μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο Λογαριασμό σας Google ενεργοποιώντας την επαλήθευση σε 2 βήματα. Εάν ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα, η Google θα στείλει έναν κωδικό πρόσβασης στο κινητό σας τηλέφωνο όταν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας από έναν άγνωστο υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κλέψει ή μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, ο ενδεχόμενος εισβολέας δεν θα μπορέσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας επειδή δεν θα γνωρίζει τον αριθμό τηλεφώνου σας. Τώρα, μπορείτε να προστατευτείτε με κάτι που γνωρίζετε (τον κωδικό πρόσβασής σας) και κάτι που έχετε στην κατοχή σας (το τηλέφωνό σας).

Μάθετε περισσότερα

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας κάνοντας κλικ στο όνομα ή στην εικόνα σας στη δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέγοντας "Λογαριασμός".

Στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην "Ασφάλεια". Στο πλαίσιο "Κωδικός πρόσβασης", κάντε κλικ στη "Ρύθμιση" δίπλα στην "Επαλήθευση σε 2 βήματα".

Στη συνέχεια θα δείτε έναν οδηγό βήμα-προς-βήμα ο οποίος θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρύθμισης.

Στη συνέχεια θα επιστρέψετε στις ρυθμίσεις της επαλήθευσης σε 2 βήματα. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας και προσθέστε εφεδρικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Τελειώσατε! Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε, θα λάβετε ένα SMS με έναν κωδικό επαλήθευσης.

Chrome

Απόρρητη περιήγηση στον ιστό

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον υπολογιστή, το tablet ή το τηλέφωνό σας, για να περιηγείστε απόρρητα στο διαδίκτυο. Στην κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, οι σελίδες που επισκέπτεστε και τα αρχεία που λαμβάνετε δεν καταγράφονται στο ιστορικό περιήγησης ή στο ιστορικό λήψεων του Chrome.

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κλικ στο μενού Chrome στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης → Κάντε κλικ στην επιλογή "Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης".

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο οποίο θα εμφανίζεται το εικονίδιο ανώνυμης περιήγησης στη γωνία. Για έξοδο, απλώς κλείστε το παράθυρο.

Λογαριασμοί Google

Ο Λογαριασμός σας Google, όπως σας αρέσει

Στη σελίδα "Ρυθμίσεις" του Λογαριασμού σας, μπορείτε να δείτε υπηρεσίες και πληροφορίες που έχουν συσχετιστεί με το Λογαριασμό σας Google και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου σας.

Μάθετε περισσότερα

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο όνομα ή στην εικόνα σας στη δεξιά γωνία, και στη συνέχεια επιλέγοντας "Λογαριασμός".

Λογαριασμοί Google

Λήψη προειδοποίησης αν το όνομά σας εμφανιστεί στον ιστό

Η λειτουργία "Η παρουσία μου στον ιστό" μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε το περιεχόμενο που είναι ορατό στους χρήστες όταν πραγματοποιούν αναζήτηση για εσάς στο Google. Αυτό σας βοηθά να ρυθμίσετε Ειδοποιήσεις Google έτσι ώστε να είστε σε θέση να παρακολουθείτε τις πληροφορίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο σχετικά με εσάς και προτείνει αυτομάτως ορισμένους όρους αναζήτησης τους οποίους ενδέχεται να θέλετε να παρακολουθήσετε.

Μάθετε περισσότερα

Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google και μεταβείτε στην ενότητα “Η παρουσία μου στον ιστό”.

Κάντε κλικ στη "Διαχείριση των ειδοποιήσεων ιστού", και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί για να δημιουργήσετε μια ειδοποίηση.

Το όνομά σας θα εμφανιστεί στο πεδίο κειμένου. Κάντε κλικ στο πεδίο κειμένου για να προβάλετε περισσότερες προτεινόμενες ειδοποιήσεις.

Κάντε κλικ στην "Προσθήκη" για να προσθέσετε μια ειδοποίηση. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι για να κάνετε αλλαγές, και στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων για διαγραφή.

Στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο “Συχνότητα”, επιλέξτε τη συχνότητα των προειδοποιήσεων.

Λογαριασμοί Google

Διαχείριση των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο Λογαριασμό σας Google

Ο Πίνακας ελέγχου Google εμφανίζει τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο Λογαριασμό σας Google και παρέχει μια επισκόπηση της πρόσφατης δραστηριότητας του λογαριασμού σας. Από μια κεντρική τοποθεσία, μπορείτε να δείτε και να προβάλλετε εύκολα τις ρυθμίσεις σας για υπηρεσίες όπως το Blogger, το Ημερολόγιο, τα Έγγραφα, το Google+ και άλλα.

Μάθετε περισσότερα

Επισκεφτείτε τον Πίνακα ελέγχου για να δείτε μια σύνοψη των δεδομένων που συσχετίζονται με το Λογαριασμό σας Google και να διαχειριστείτε τις προσωπικές σας ρυθμίσεις.

Από εδώ, μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στο Λογαριασμό σας Google.

Δείτε περισσότερα εργαλεία ασφάλειας