Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας στο Gmail

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας παραμένει ασφαλής.

Βεβαιωθείτε ότι δεν γίνεται προώθηση ή κοινή χρήση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας εκτός και αν το επιλέξετε εσείς

Ελέγξτε την καρτέλα "Ρυθμίσεις αλληλογραφίας" στο Gmail για ρυθμίσεις προώθησης και εκχώρησης αρμοδιοτήτων που παρέχουν στους άλλους χρήστες πρόσβαση στο λογαριασμό σας, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας κατευθύνονται σωστά.

Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, χρειάζεστε έναν τρόπο για να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας

Η Google μπορεί να σας στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης εάν χρειαστεί να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας, βεβαιωθείτε επομένως ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης είναι ενημερωμένη και ότι αποτελεί έναν λογαριασμό στον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου στο προφίλ σας στο Gmail για να λάβετε έναν κωδικό επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σας μέσω μηνύματος κειμένου.

Η προσθήκη ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου στο λογαριασμό σας αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους και αξιόπιστους τρόπους να συμβάλετε στη διατήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού σας. Για παράδειγμα, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αριθμό του τηλεφώνου σας ως δοκιμασία για όσους προσπαθούν να παραβιάσουν το λογαριασμό σας και για να σας στείλει έναν κωδικό επαλήθευσης έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ανακτήσετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας, εάν τη χάσετε ποτέ. Αν δώσετε έναν αριθμό τηλεφώνου ανάκτησης στην Google, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγγραφείτε σε λίστες μάρκετινγκ ή ότι θα λαμβάνετε περισσότερες κλήσεις από αντιπροσώπους τηλεμάρκετινγκ.

Ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου αποτελεί μια πιο ασφαλή μέθοδο ταυτοποίησης σε σχέση με τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς ή μιας ερώτησης ασφαλείας επειδή, σε αντίθεση με αυτές, έχετε τη φυσική κατοχή του κινητού σας τηλεφώνου.

Ελέγξτε για τυχόν ασυνήθιστη πρόσβαση ή δραστηριότητα στο λογαριασμό σας

Εξετάζετε τακτικά το λογαριασμό σας για ασυνήθιστη ή ύποπτη δραστηριότητα. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "λεπτομέρειες" στο κάτω μέρος της σελίδας για να εντοπίσετε τις πιο πρόσφατες διευθύνσεις IP από τις οποίες αποκτήθηκε πρόσβαση στο λογαριασμό σας καθώς και τις τοποθεσίες που έχουν συσχετιστεί με αυτές. Εάν εντοπίσετε ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό σας, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας και αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ύποπτη δραστηριότητα λογαριασμού.

Όταν συνδέεστε στο Gmail, θα πρέπει να βεβαιώνεστε ότι η διεύθυνση ιστού ξεκινά με το στοιχείο https:// (και όχι απλώς με το στοιχείο "http://"). Αυτό υποδεικνύει ότι η σύνδεσή σας με τον ιστότοπο είναι κρυπτογραφημένη και πιο ανθεκτική ενάντια στην υποκλοπή και την τροποποίηση. Για περισσότερες συμβουλές σε σχέση με το Gmail, ρίξτε μια ματιά στη Λίστα ελέγχου ασφαλείας Gmail.

Αναφορά παρενόχλησης από χρήστη του Gmail

Αν συναντήσετε κάποιον χρήστη του Gmail που παραβαίνειιάζει τις πολιτικές του Gmail, εξετάστε τα παρακάτω συνιστώμενα επόμενα βήματα.

Εργαλεία ασφάλειας

Ανακαλύψτε τις 5 πιο δημοφιλείς λειτουργίες ασφάλειας της Google που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οικογένειά σας ασφαλή στο διαδίκτυο.

Λογαριασμοί Google

Κάντε το Λογαριασμό σας Google ακόμη πιο ασφαλή

Μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο Λογαριασμό σας Google ενεργοποιώντας την επαλήθευση σε 2 βήματα. Εάν ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα, η Google θα στείλει έναν κωδικό πρόσβασης στο κινητό σας τηλέφωνο όταν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας από έναν άγνωστο υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κλέψει ή μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, ο ενδεχόμενος εισβολέας δεν θα μπορέσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας επειδή δεν θα γνωρίζει τον αριθμό τηλεφώνου σας. Τώρα, μπορείτε να προστατευτείτε με κάτι που γνωρίζετε (τον κωδικό πρόσβασής σας) και κάτι που έχετε στην κατοχή σας (το τηλέφωνό σας).

Μάθετε περισσότερα

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας κάνοντας κλικ στο όνομα ή στην εικόνα σας στη δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέγοντας "Λογαριασμός".

Στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην "Ασφάλεια". Στο πλαίσιο "Κωδικός πρόσβασης", κάντε κλικ στη "Ρύθμιση" δίπλα στην "Επαλήθευση σε 2 βήματα".

Στη συνέχεια θα δείτε έναν οδηγό βήμα-προς-βήμα ο οποίος θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρύθμισης.

Στη συνέχεια θα επιστρέψετε στις ρυθμίσεις της επαλήθευσης σε 2 βήματα. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας και προσθέστε εφεδρικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Τελειώσατε! Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε, θα λάβετε ένα SMS με έναν κωδικό επαλήθευσης.

Chrome

Απόρρητη περιήγηση στον ιστό

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον υπολογιστή, το tablet ή το τηλέφωνό σας, για να περιηγείστε απόρρητα στο διαδίκτυο. Στην κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, οι σελίδες που επισκέπτεστε και τα αρχεία που λαμβάνετε δεν καταγράφονται στο ιστορικό περιήγησης ή στο ιστορικό λήψεων του Chrome.

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κλικ στο μενού Chrome στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης → Κάντε κλικ στην επιλογή "Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης".

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο οποίο θα εμφανίζεται το εικονίδιο ανώνυμης περιήγησης στη γωνία. Για έξοδο, απλώς κλείστε το παράθυρο.

Λογαριασμοί Google

Ο Λογαριασμός σας Google, όπως σας αρέσει

Στη σελίδα "Ρυθμίσεις" του Λογαριασμού σας, μπορείτε να δείτε υπηρεσίες και πληροφορίες που έχουν συσχετιστεί με το Λογαριασμό σας Google και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου σας.

Μάθετε περισσότερα

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο όνομα ή στην εικόνα σας στη δεξιά γωνία, και στη συνέχεια επιλέγοντας "Λογαριασμός".

Λογαριασμοί Google

Λήψη προειδοποίησης αν το όνομά σας εμφανιστεί στον ιστό

Η λειτουργία "Η παρουσία μου στον ιστό" μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε το περιεχόμενο που είναι ορατό στους χρήστες όταν πραγματοποιούν αναζήτηση για εσάς στο Google. Αυτό σας βοηθά να ρυθμίσετε Ειδοποιήσεις Google έτσι ώστε να είστε σε θέση να παρακολουθείτε τις πληροφορίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο σχετικά με εσάς και προτείνει αυτομάτως ορισμένους όρους αναζήτησης τους οποίους ενδέχεται να θέλετε να παρακολουθήσετε.

Μάθετε περισσότερα

Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google και μεταβείτε στην ενότητα “Η παρουσία μου στον ιστό”.

Κάντε κλικ στη "Διαχείριση των ειδοποιήσεων ιστού", και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί για να δημιουργήσετε μια ειδοποίηση.

Το όνομά σας θα εμφανιστεί στο πεδίο κειμένου. Κάντε κλικ στο πεδίο κειμένου για να προβάλετε περισσότερες προτεινόμενες ειδοποιήσεις.

Κάντε κλικ στην "Προσθήκη" για να προσθέσετε μια ειδοποίηση. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι για να κάνετε αλλαγές, και στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων για διαγραφή.

Στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο “Συχνότητα”, επιλέξτε τη συχνότητα των προειδοποιήσεων.

Λογαριασμοί Google

Διαχείριση των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο Λογαριασμό σας Google

Ο Πίνακας ελέγχου Google εμφανίζει τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο Λογαριασμό σας Google και παρέχει μια επισκόπηση της πρόσφατης δραστηριότητας του λογαριασμού σας. Από μια κεντρική τοποθεσία, μπορείτε να δείτε και να προβάλλετε εύκολα τις ρυθμίσεις σας για υπηρεσίες όπως το Blogger, το Ημερολόγιο, τα Έγγραφα, το Google+ και άλλα.

Μάθετε περισσότερα

Επισκεφτείτε τον Πίνακα ελέγχου για να δείτε μια σύνοψη των δεδομένων που συσχετίζονται με το Λογαριασμό σας Google και να διαχειριστείτε τις προσωπικές σας ρυθμίσεις.

Από εδώ, μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στο Λογαριασμό σας Google.

Δείτε περισσότερα εργαλεία ασφάλειας