Διατηρήστε την ασφάλεια της συσκευής σας

Αν ανακατευθύνεστε από το Google ή βλέπετε αναδυόμενες διαφημίσεις, ανεπιθύμητες γραμμές εργαλείων ή παράξενα αποτελέσματα αναζήτησης Google, ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει προσβληθεί από κακόβουλο πρόγραμμα (malware). Τα κακόβουλα προγράμματα αποτελούν λογισμικό που έχει σχεδιαστεί ώστε να προκαλεί βλάβη στον υπολογιστή σας και να αποκτά τον έλεγχο σε αυτόν.

Ενδείξεις πιθανής ύπαρξης κακόβουλου λογισμικού (malware)

Αν έχετε κακόβουλο λογισμικό (malware) στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να δείτε τα εξής συμπτώματα:

 • Αναδυόμενες διαφημίσεις
 • Ανεπιθύμητες γραμμές εργαλείων
 • Ανάρμοστα αποτελέσματα αναζήτησης Google ή διαφημίσεις
 • Περιπτώσεις ανακατεύθυνσης από κάποιον ιστότοπο που προσπαθείτε να επισκεφτείτε, π.χ. την αρχική σας σελίδα ή το Google
 • Εμφάνιση μηχανής αναζήτησης που μοιάζει με το Google αλλά έχει μη οικεία διεύθυνση URL ή λογότυπο
 • Εμφάνιση αποτελεσμάτων από εσφαλμένη μηχανή αναζήτησης

Κατάργηση κακόβουλου λογισμικού (malware) από τον υπολογιστή ή το πρόγραμμα περιήγησής σας

 1. Ελέγξτε τον υπολογιστή σας για προγράμματα που δεν αναγνωρίζετε και απεγκαταστήστε τα.

Μερικά παραδείγματα προγραμμάτων για απεγκατάσταση:

 • BrowserProtect
 • Desk 365
 • Dosearches Browser Protector
 • DProtect
 • eSave Security Control
 • Extended Protection
 • Nation Zoom browser protection
 • New Tabs Uninstall
 • Omiga plus
 • Wysys Control

2. Αν χρησιμοποιείτε Chrome ή Firefox, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία επαναφοράς του προγράμματος περιήγησης, για να αναιρέσετε τις αλλαγές που βλέπετε και να επανέλθουν οι ρυθμίσεις σας σε κανονική κατάσταση.

3. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης, χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από τους ιούς για να εντοπίσετε και να καταργήσετε το κακόβουλο λογισμικό (malware) από τον υπολογιστή.

4. Αν τα παραπάνω βήματα δεν επέλυσαν το ζήτημα, δημιουργήστε μια ανάρτηση στο Φόρουμ της Αναζήτησης Google σχετικά με το πρόβλημά σας. Στην ανάρτησή σας, αναφέρετε ποια βήματα αντιμετώπισης του προβλήματος έχετε ήδη ακολουθήσει.

Αποτροπή προσβολής του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό (malware) στο μέλλον

Συμβουλή 1: Διατηρήστε το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σας σύστημα ενημερωμένα.

Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα θα σας ενημερώνουν, όταν είναι ώρα για αναβάθμιση. Μην παραβλέπετε αυτά τα μηνύματα. Οι παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού ενδέχεται ορισμένες φορές να παρουσιάζουν προβλήματα ασφάλειας που ίσως να χρησιμοποιήσουν οι εισβολείς, για να αποκτήσουν εύκολα πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google πραγματοποιεί αυτόματα ενημέρωση στην τελευταία έκδοση κάθε φορά που κάνετε εκκίνησή του, ώστε να διαθέτετε πάντα την πλέον ενημερωμένη προστασία ασφάλειας χωρίς επιπλέον κόπο.

Συμβουλή 2: Προσέχετε πού κάνετε κλικ και τι είδους λήψεις πραγματοποιείτε.

Μπορεί χωρίς να το θέλετε να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό (malware) στον υπολογιστή σας. Για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή, κάντε κλικ μόνο σε συνδέσμους και λήψεις από ιστότοπους που εμπιστεύεστε. Μην ανοίγετε κανέναν άγνωστο τύπο αρχείου και μην κάνετε λήψη προγραμμάτων από αναδυόμενα στοιχεία τα οποία εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Διαβάζετε επίσης προσεκτικά τις λεπτομέρειες στην υποσημείωση και τυχόν προεπιλεγμένα πλαίσια ελέγχου κατά τη λήψη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει ποια προγράμματα θα εγκατασταθούν.

Εργαλεία ασφάλειας

Ανακαλύψτε τις 5 πιο δημοφιλείς λειτουργίες ασφάλειας της Google που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οικογένειά σας ασφαλή στο διαδίκτυο.

Λογαριασμοί Google

Κάντε το Λογαριασμό σας Google ακόμη πιο ασφαλή

Μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο Λογαριασμό σας Google ενεργοποιώντας την επαλήθευση σε 2 βήματα. Εάν ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε 2 βήματα, η Google θα στείλει έναν κωδικό πρόσβασης στο κινητό σας τηλέφωνο όταν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας από έναν άγνωστο υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κλέψει ή μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, ο ενδεχόμενος εισβολέας δεν θα μπορέσει να συνδεθεί στο λογαριασμό σας επειδή δεν θα γνωρίζει τον αριθμό τηλεφώνου σας. Τώρα, μπορείτε να προστατευτείτε με κάτι που γνωρίζετε (τον κωδικό πρόσβασής σας) και κάτι που έχετε στην κατοχή σας (το τηλέφωνό σας).

Μάθετε περισσότερα

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας κάνοντας κλικ στο όνομα ή στην εικόνα σας στη δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέγοντας "Λογαριασμός".

Στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην "Ασφάλεια". Στο πλαίσιο "Κωδικός πρόσβασης", κάντε κλικ στη "Ρύθμιση" δίπλα στην "Επαλήθευση σε 2 βήματα".

Στη συνέχεια θα δείτε έναν οδηγό βήμα-προς-βήμα ο οποίος θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρύθμισης.

Στη συνέχεια θα επιστρέψετε στις ρυθμίσεις της επαλήθευσης σε 2 βήματα. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας και προσθέστε εφεδρικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Τελειώσατε! Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε, θα λάβετε ένα SMS με έναν κωδικό επαλήθευσης.

Chrome

Απόρρητη περιήγηση στον ιστό

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome στον υπολογιστή, το tablet ή το τηλέφωνό σας, για να περιηγείστε απόρρητα στο διαδίκτυο. Στην κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, οι σελίδες που επισκέπτεστε και τα αρχεία που λαμβάνετε δεν καταγράφονται στο ιστορικό περιήγησης ή στο ιστορικό λήψεων του Chrome.

Μάθετε περισσότερα

Κάντε κλικ στο μενού Chrome στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης → Κάντε κλικ στην επιλογή "Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης".

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο οποίο θα εμφανίζεται το εικονίδιο ανώνυμης περιήγησης στη γωνία. Για έξοδο, απλώς κλείστε το παράθυρο.

Λογαριασμοί Google

Ο Λογαριασμός σας Google, όπως σας αρέσει

Στη σελίδα "Ρυθμίσεις" του Λογαριασμού σας, μπορείτε να δείτε υπηρεσίες και πληροφορίες που έχουν συσχετιστεί με το Λογαριασμό σας Google και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου σας.

Μάθετε περισσότερα

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο όνομα ή στην εικόνα σας στη δεξιά γωνία, και στη συνέχεια επιλέγοντας "Λογαριασμός".

Λογαριασμοί Google

Λήψη προειδοποίησης αν το όνομά σας εμφανιστεί στον ιστό

Η λειτουργία "Η παρουσία μου στον ιστό" μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε το περιεχόμενο που είναι ορατό στους χρήστες όταν πραγματοποιούν αναζήτηση για εσάς στο Google. Αυτό σας βοηθά να ρυθμίσετε Ειδοποιήσεις Google έτσι ώστε να είστε σε θέση να παρακολουθείτε τις πληροφορίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο σχετικά με εσάς και προτείνει αυτομάτως ορισμένους όρους αναζήτησης τους οποίους ενδέχεται να θέλετε να παρακολουθήσετε.

Μάθετε περισσότερα

Συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google και μεταβείτε στην ενότητα “Η παρουσία μου στον ιστό”.

Κάντε κλικ στη "Διαχείριση των ειδοποιήσεων ιστού", και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί για να δημιουργήσετε μια ειδοποίηση.

Το όνομά σας θα εμφανιστεί στο πεδίο κειμένου. Κάντε κλικ στο πεδίο κειμένου για να προβάλετε περισσότερες προτεινόμενες ειδοποιήσεις.

Κάντε κλικ στην "Προσθήκη" για να προσθέσετε μια ειδοποίηση. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι για να κάνετε αλλαγές, και στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων για διαγραφή.

Στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο “Συχνότητα”, επιλέξτε τη συχνότητα των προειδοποιήσεων.

Λογαριασμοί Google

Διαχείριση των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο Λογαριασμό σας Google

Ο Πίνακας ελέγχου Google εμφανίζει τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο Λογαριασμό σας Google και παρέχει μια επισκόπηση της πρόσφατης δραστηριότητας του λογαριασμού σας. Από μια κεντρική τοποθεσία, μπορείτε να δείτε και να προβάλλετε εύκολα τις ρυθμίσεις σας για υπηρεσίες όπως το Blogger, το Ημερολόγιο, τα Έγγραφα, το Google+ και άλλα.

Μάθετε περισσότερα

Επισκεφτείτε τον Πίνακα ελέγχου για να δείτε μια σύνοψη των δεδομένων που συσχετίζονται με το Λογαριασμό σας Google και να διαχειριστείτε τις προσωπικές σας ρυθμίσεις.

Από εδώ, μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στο Λογαριασμό σας Google.

Δείτε περισσότερα εργαλεία ασφάλειας